Voor álle recepten

klik op "recepten" hieronder

Aanbevolen blogs

31.1.2020

Slechts een paar keer per jaar staan er hier ‘gewone’ aardappels op tafel. Je kunt dus al raden wat ik vaak overhoud, juist aardappels..

Doodzonde om elke keer maar weg te gooien!

Dus de ene keer maak ik er een aardappel-salade van en nu dus een nieuw receptje; aardappel-pannenkoekjes!

Je kunt ze combineren met groenten en evt een stukje (vegetarisch) vlees of vis voor ‘t avondeten of beleggen voor de lunch.

Benodigdheden:

 • koekenpan

 • grote mengkom

 • spatel

...

31.1.2020

Jicht, of artritis urica, heeft zoals de naam al doet vermoeden, te maken met urinezuur.

In bepaalde gewrichten worden urinezuurkristallen opgestapeld. Deze kristallen zijn vreemde elementen in dit gewricht.

Opstapeling van urinezuur kan een ‘reactie’ veroorzaken die we ‘jichtaanval’ noemen. Omdat de symptomen overeenkomen met die van een ontsteking, denken we vaak aan reuma. Er is sprake van warmte, zwelling, roodheid en veel pijn.

Deze toestand treedt plotseling op, neemt...

11.12.2019

Oké iedereen weet dat snacken en snaaien tussen de maaltijden door en dan vooral uit de categorie chips, chocolade, dropjes etc. niet goed voor je is.

Je wordt er (uiteindelijk) dikker door, maar ook kun je er lichamelijke klachten door ontwikkelen/in stand houden, denk bijvoorbeeld aan ontstekingen (in welke vorm dan ook).

Veel mensen denken dat als ze deze snacks nou vervangen door iets gezonds (groenten, nootjes, fruit) 't dan perfect gaat, helaas moeten we je ook dan...

7.12.2019

"Mixen in de oven zetten en klaar" van Guillaume Marinette.

Voor veel mensen is dit waarschijnlijk hét ideale kookboek, want wie wil er nou niet een taart (zoet/hartig) binnen een half uurtje op tafel hebben staan? Het kan met de recepten in dit boek! 

Het boek begint met wat tips en trucs, zodat je taart niet kan mislukken. De recepten zijn bijvoorbeeld geschreven voor 't bakken met een siliconen bakvorm, maar gebruik je die niet, dan lees je hier dat je dan 10 minuten ex...

4.12.2019

Wat kun je nog meer doen met de heerlijke nieuwe kruidenmixen van Sonnentor dan lattes maken?

Nou lekker door je havermoutje doen!

Vorige week gebruikten we de kurkuma-latte en nu de beetroot-latte-mix!

Heerlijk verwarmend door ‘t snufje chili wat er in de mix zit.. 

Ingrediënten:

Toppings:

30.11.2019

Verkoudheid is een onschuldige “ziekte” waar we allemaal een paar keer per jaar mee te maken krijgen. Op zich niet ernstig, maar wel vreselijk hinderlijk en je kunt je er behoorlijk beroerd door voelen: niet meer kunnen ademen door je neus, je niest 100 keer per uur, je hebt een schrale neus door het snuiten, je keel doet pijn en je bent zoooooo moe!!! 

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de keel, de bijholten en de neus. Je wordt verkouden door een besmet...

21.11.2019

Zoals beloofd zou er een herfst/winter editie komen op de zomerse Chiapudding met mango, dus ik experimenteerde er wat op los en deze versie deel ik graag met jullie! 

Eerst nog even op de rij waarom 't eten van (gewelde) chiazaden nou zo gezond voor ons is:

 • bevat 3x zoveel ijzer als spinazie

 • bevat 5x zoveel calcium als melk

 • bevat 7x zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit

 • bevat 15x zoveel magnesium als in een broccoli 

 • ze kunnen boter en eiere...

20.11.2019

Jaja we zijn nu toch écht aangekomen in de herfst en waar hebben we dan zin in?

Juist....in een VERWARMEND ontbijtje!

We kregen onlangs nieuwe VEGAN (!) ‘mixen’ binnen om heerlijke LATTES mee te maken van Sonnentor en met de CURCUMA LATTE VANILLE maakte ik dit supermakkelijke, maar heel erg lekkere ontbijtje met vele gezondheidsvoordelen! 

Nog even dit; ik maakte ooit eerder een havermoutje met kurkuma, maar dit kreeg ik écht niet weg, zo lastig namelijk om zelf een lekker...

6.11.2019

De herfst is nu officieel van start gegaan. Het seizoen van vallende blaadjes, de eerste najaarsstormen én de paddestoelen

De “moderne” geneeskunde heeft zijn vooruitgang geboekt door ontdekkingen die gebaseerd zijn op schimmels en paddestoelen. 

We staan er niet dagelijks bij stil, maar zonder antibiotica zou onze hele maatschappij er anders uitzien. 

Antibiotica maar ook statines (cholesterol-remmers, worden door meer dan 1 miljoen Nederlanders dagelijks geslikt) z...

2.11.2019

Diabetes is een stofwisselingsziekte: de hoeveelheid suiker, oftewel glucose, in het bloed is te hoog. Daarom spreek je ook wel van 'suiker' of suikerziekte. 

De glucose is afkomstig uit de koolhydraten in onze voeding. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, aardappelen en rijst en in zoete producten, zoals jam, limonade, koek en gebak. 

Wanneer de koolhydraten uit onze voeding in ons lichaam worden omgezet in glucose, vervoert het bloed dit naar alle cellen in het lic...

Please reload

Pink-oats-bowl!

04.12.2019

1/10
Please reload

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne