top of page

Appel-plaat-koek (glutenvrij/suikervrij/exorfinevrij)


Een ontzettend lekkere koek, die naast deze heerlijke smaak, ook erg voedzaam is! Neem 'm naast bij de koffie/thee, ook eens als ontbijt of als snack na het sporten, zo ervaar je hoeveel energie deze koek je kan geven door 't voedzame meel en de noten.


GLUTENVRIJ

SUIKERVRIJ

EXORFINEVRIJ Benodigdheden: - oven - bakvorm (quiche-vorm of brownie-vorm) - keukenmachine of vijzel - rasp - grote mengkom Ingrediënten: - 100 gram ongebrande ongezouten noten - 100 gram boekweitmeel - 2 grote (of 3 kleine) biologische eieren - 4 kleine (of 3 grote) biologische appels - 1,5 theelepel speculaaskruiden - 1 theelepel ceylon kaneel - 1 theelepel koekkruiden - 1/2 theelepel keltisch zeezout - 2 eetlepels kokosvezels - 1 ruime eetlepel gesmolten extra vierge kokosolie + wat 'erwtjes' (kleine klontjes) kokosolie om bovenop de koek te doen voor 't afbakken Werkwijze: Rasp de appels met een grove rasp. Verwarm daarna de oven voor op 160 graden. Maal de notenmix in de keukenmachine (niet te fijn) of vijzel ze. Weeg je meel af en voeg dit samen met de kokosrasp, alle kruiden, eieren en kokosolie toe aan je notenmengsel. Roer als laatste de geraspte appels erdoor, dit gaat in 't begin wat moeizaam wellicht, maar door 't vocht uit je appels komt 't snel goed. Stort je beslag in de bakvorm en doe als laatste wat kleine 'erwtjes' kokosolie bovenop je beslag voor je 'm de oven in schuift.


Bak de koek in 30-40 min af. Variatie-tips: - Voeg eventueel wat rozijnen toe als je je koek lekker zoet wil maken - Varieer gerust met meelsoorten, rijstmeel en amandelmeel zijn ook erg geschikt.

Alle groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page