Appel-plaat-koek


Suikervrij, glutenvrij, maar toch een ontzettend lekkere koek, die naast de heerlijke smaak, ook erg voedend is! Neem 'm naast bij de koffie/thee ook eens als ontbijt of als snack na het sporten, zo ervaar je hoeveel energie deze koek je kan geven door 't voedzame meel en de noten. Benodigdheden: - oven - bakvorm (quiche-vorm of brownie-vorm) - keukenmachine of vijzel - rasp - grote mengkom Ingrediënten: - 100 gram ongebrande ongezouten noten - 100 gram boekweitmeel - 2 grote (of 3 kleine) biologische of rondeel eieren - 4 kleine (of 3 grote) biologische appeltjes - 1,5 theelepel speculaaskruiden - 1 theelepel ceylon kaneel - 1 theelepel koekkruiden - 1/2 theelepel keltisch zeezout - 2 eetlepels kokosvezels (rasp) - 1 ruime eetlepel gesmolten kokosolie + wat 'erwtjes' kokosolie om bovenop de koek te doen voor 't afbakken (De kruiden vind je hier in onze webshop --> https://www.puregeneraties.nl/shop-1 ) Werkwijze: Rasp de appels met een grove rasp. Verwarm daarna de oven voor op 160 graden. Maal je notenmix in de keukenmachine (niet te fijn) of vijzel ze. Weeg je meel af en voeg dit samen met de kokosrasp, alle kruiden, eieren en kokosolie toe aan je notenmengsel. Roer als laatste de geraspte appels erdoor, dit gaat in 't begin wat moeizaam wellicht, maar door 't vocht uit je appels komt 't snel goed. Stort je beslag in de bakvorm en doe als laatste wat kleine 'erwtjes' kokosolie bovenop je beslag voor je 'm de oven in schuift. Bak je koek in 30-40 min af. Variatie-tips: - Voeg eventueel wat rozijnen toe als je je koek lekker zoet wil maken - Varieer gerust met meelsoorten, rijstmeel en amandelmeel zijn ook erg geschikt.

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG