top of page

Frozen-yoghurt gebakjes! (glutenvrij/vegan/Exorfinevrij)


Tja waar zullen we beginnen met 't introduceren van dit heerlijke zomerse receptje; je kunt 't eten als ontbijtje (handig in 't voren te maken, dus alleen 's morgens even uit de vriezer halen), als snack (lekker fris!) of als ijsje (ook voor kids, zie voorbeeld met ingevroren stokje). Je kunt 'm direct opeten (likken) of eventjes een beetje op kamertemperatuur laten komen alvorens te eten. Zo lekker de combinatie van fris fruit en yoghurt met 't geroosterde van de havermuesli (of boekweit-granola). Ach gewoon lekker snel zelf uitproberen!

Benodigdheden: - muffinvorm - keukenmachine - vriezer - evt ijsstokjes

- koekenpannetje

Ingrediënten (voor 6 muffins): - 200 gram kokosyoghurt (Griekse volvette yoghurt kan ook) - handje verse of diepvries frambozen + 6 losse voor de garnering - 4 eetlepels honing - 100 gram glutenvrije havermuesli (of gebruik je zelfgemaakte boekweitgranola (deze maak je eenvoudig in 't voren met dit recept)(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)

Bereiding:


Start met 't kort/licht roosteren van de havermuesli in een koekenpannetje met kokosolie óf 't maken van de boekweitgranola. Meng in een keukenmachine de yoghurt met de frambozen tot een mooie roze yoghurt. Meng in een ander schaaltje de muesli/granola met de honing, beetje plakkerig maar met 2 lepels of een spatel goed te doen. Verdeel 't plakkerige granola-mengsel over de bodem van de muffinvormpjes. Hier bovenop verdeel je 't yoghurt-mengsel en op elke leg je bovenop een framboos of je plaatst er een ijsstokje in. Plaats de vorm voor minimaal 4 uur in de vriezer. Als je een siliconenvorm gebruikt, spoel je de buitenkant even af onder de lauw-warme kraan zodat je de taartjes er makkelijk uit kunt drukken.

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page