Frozen-yoghurt gebakjes (glutenvrij/opties voor vegan)


Tja waar zullen we beginnen met 't introduceren van dit nieuwe receptje; je kunt 't eten als ontbijtje (handig in 't voren te maken, dus alleen 's morgens even uit de vriezer halen), als snack (lekker fris!) of als ijsje (voor kids, zie voorbeeld met ingevroren stokje). Je kunt 'm direct opeten (likken) of eventjes een beetje op kamertemperatuur laten komen alvorens te eten. Zo lekker de combinatie van fris fruit en yoghurt met 't geroosterde en zoutige van de boekweit-granola, gewoon lekker snel zelf uitproberen! Benodigdheden: - muffinvorm - keukenmachine - vriezer - evt ijsstokjes Ingrediënten (voor 6 muffins): - 200 gram Griekse yoghurt of kokosyoghurt - handje verse of diepvries frambozen + 6 losse voor de garnering - 4 eetlepels honing - 100 gram boekweitgranola (deze maak je eenvoudig in 't voren met dit recept)

Meng in een keukenmachine de yoghurt met de frambozen tot een mooie roze yoghurt. Meng in een schaaltje de granola met de honing, beetje plakkerig maar met 2 lepels of een spatel goed te doen. Verdeel 't plakkerige granola-mengsel over de bodem van de muffinvormpjes. Hier bovenop verdeel je 't yoghurt-mengsel en op elk leg je bovenop een framboos of je plaatst er een ijsstokje in. Plaats de vorm voor minimaal 4 uur in de vriezer. Als je een siliconenvorm gebruikt, spoel je de buitenkant even af onder de lauw-warme kraan zodat je de taartjes er makkelijk uit kunt drukken. Ontzettend benieuwd op welk moment van de dag jullie deze 't lekkerste vinden, laten jullie 't weten?

Populairste blogs