top of page

Bomvol-energie-cakejes (glutenvrij/suikervrij/exorfinevrij)


Smeuïge en voedende muffins om (mee) te nemen als (verlaat) ontbijt!

Deze havermout-muffins zijn gemaakt met oa appel en yoghurt. Ze zijn goed in ’t voren te bakken (eventueel in te vriezen), een verantwoord en voedend ontbijt (voor onderweg), wat zorgt voor langdurige energie door de combinatie van havermout, banaan en noten!


Ingrediënten:

  • 2 kleine (biologische) appels

  • 1 rijpe (biologische) banaan

  • Handje paranoten (of mix van ongebrande en ongezouten noten)

  • 100 gram havermout (of maal tot havermeel zie tips)

  • 120 gram Griekse yoghurt of kokosyoghurt

  • 1 theelepel wijnsteen-bakpoeder

  • 1 (biologisch/rondeel) ei

Benodigdheden:

  • Grote mengkom

  • Muffinvorm

  • Oven

  • Rasp

Bereidingswijze:


Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Rasp de appels, dit hoeft niet heel fijn. Prak je banaan en hak de nootjes in kleine stukjes. Weeg vervolgens de havermout/havermeel af in een grote kom en weeg de Griekse yoghurt daarbij af. Doe de rest van de ingrediënten ook bij dit mengsel en roer goed door elkaar. Schep je beslag nu in een muffinvorm (geen siliconen vorm? Dan even invetten met een beetje kokosolie) en bak je muffins af in ongeveer 25 minuten.

Tips:

  • Havermeel kun je zelf heel makkelijk maken van havervlokken, door deze te malen in een keukenmachine.

  • Als je toch een zoetje mist in deze muffins, voeg dan een klein lepeltje honing toe

  • Ook erg geschikt als gezond tussendoortje om jezelf of kinderen mee te geven in de lunchtrommel

  • Vries de muffins in om altijd een gezond ontbijt klaar te hebben voor drukke (vroege) dagen

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page