top of page

Warm ontbijtje; havermout apple-pie! (Glutenvrij/Exorfinevrij/Hormoonproof)


In de winter verlangen wij en veel mensen met ons, erg naar verwarmende voeding. Liever een havermoutje dan een groene smoothie.. En dat is logisch! Ons lichaam weet heel goed haar behoefte aan te geven om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in de winter, aan ons om hier ook naar de luisteren! Graag delen wij met jullie hieronder een receptje voor een heerlijk verwarmend ontbijtje. Makkelijk te maken, gezond en vullend, waardoor je geen behoefte hebt die ochtend je te vergrijpen aan eventuele verleidelijke tussendoortjes..

Havermout-apple-pie!


Glutenvrij

Exorfinevrij

Hormoonproof Benodigdheden: - kleine ovenschaal - oven Ingrediënten (1 persoon, verdubbel dus als je met z'n 2-en eet, maal 3 voor 3 personen etc.): - 50 gram havermout - 1 biologische appel - handje biologische rozijnen - handje nootjes in stukjes, zoals paranoten - 2 theelepels ceylon-kaneel (of varieer eens met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel speculaaskruiden) - 200 ml kokos-drink - 1 a 2 theelepels rauwe biologische honing

(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)

Bereiding: - verwarm de oven voor op 185 graden - snijd de appel in stukjes - doe alle ingrediënten in een ovenschaaltje en roer 't goed door - zet 't voor 25 min in de oven, let op verdubbel (of meer) je de hoeveelheid ingrediënten dan duurt 't langer om gaar te worden! (in de tussentijd kun je douchen/eten voorbereiden voor de rest van de dag/nog even je ogen dichtdoen (vergeet dan geen timer te zetten!), mediteren of gewoon even lekker voor je uit staren met een heerlijk kopje thee!)

Optie: Zet 'm in de Airfryer, 15 minuten op 170 graden


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page