Warm ontbijtje; havermout apple-pie!


Mensen, ik wil niet klagen hoor, maar ik begin 't bij tijd en wijle al behoorlijk koud te vinden en verlang daardoor naar een vest, een dekentje, een pot thee en ik heb mijn winterdekbed al tevoorschijn getoverd.

Een bijkomstigheid is dat ik ook begin te verlangen naar meer verwarmende voeding.

Ik ben gek op smoothies, maar als ik echt naar mijn lichaam luister op dit moment, vraagt 't meer om warme gerechten en volle smaken.

Ik denk dat veel mensen dit herkennen zodra de blaadjes weer gaan vallen? De voedingsmiddelen-markt speelt hier handig op in, door ons heerlijke, maar minder gezonde voedingsmiddelen te laten zien tijdens reclames en in supermarkten.

Dit verlangen kan ervoor zorgen dat we in een 'zwak' moment kiezen dit te kopen, maar willen we fit blijven in de herfst/winter dan kunnen we beter een andere keuze maken!

Daarnaast als je de zelfgemaakte lekkernijen hebt geproefd, dan kan alles uit een pakje/zakje en kant en klaar je gestolen worden! Graag deel ik met jullie hieronder een receptje voor een heerlijk verwarmend ontbijtje. Makkelijk te maken, gezond en vullend, waardoor je geen behoefte hebt die ochtend je te vergrijpen aan eventuele verleidelijke december-lekkernijen die je man, vrouw, kinderen of oeps misschien toch jijzelf, hebt verstopt in de la/kast/op een hoge plank.. ;) Havermout-apple-pie! Benodigdheden: - klein ovenschaaltje - oven Ingrediënten: - 50 gram havermout of havermeel (ik koop zelf altijd (glutenvrije) havervlokken, te gebruiken voor zoveel doeleinden, die ik vermaal in de keukenmachine tot havermeel) - 1 biologische appel - handje (ongezwavelde) rozijnen - handje pecannoten in stukjes - 2 theelepels ceylon-kaneel (of varieer eens met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel speculaaskruiden) - 200 ml kokos-rijstmelk - 2 theelepels (manuka) honing (of kokosbloesemsiroop of yaconsiroop) Bereiding: - verwarm de oven voor op 180 graden - snij de appel in stukjes (bewaar een paar plakjes voor de garnering) - doe alle ingrediënten in een ovenschaaltje en roer 't goed door, leg de plakjes appel bovenop - zet 't voor 25 min in de oven (in de tussentijd kun je douchen/eten voorbereiden voor de rest van de dag/nog even je ogen dichtdoen (vergeet dan geen timer te zetten!), mediteren of gewoon even lekker voor je uit staren met een heerlijk kopje thee!)

Optie: Zet het in de Airfryer, 15 minuten op 170 gr. Liefs Kim

Populairste blogs