top of page

ERVARINGSVERHAAL (huidproblemen)

 

Nog niet zo lang geleden werd ik benaderd door een jonge vrouw. 

Zij had klachten waardoor ze ernstig beperkt werd. Beperkt in haar sociale leven en ook in haar werk. 

 

Wat bleek, ze had een ernstige vorm van ‘eczeem’ in en op haar handen (en ook wat plekjes verder op haar armen en zelfs in haar gezicht)....vuurrode huid, veel barsten, korstjes met daardoor pijn en jeuk! 

In het ‘reguliere’ traject was ze al jarenlang van het ene ziekenhuis naar het andere gestuurd met pillen, zalfjes, therapieën enz. 

Af en toe wat verbetering maar meestal snel weer terug naar deze ‘toestand’. 

 

Ik zag een jonge vrouw, emotioneel en onzeker over haar uiterlijk, mn over haar handen, ten einde raad...maar met de wil om een doel te bereiken...verbetering, geen pijn en jeuk meer! 

 

Naar aanleiding van het toenmalige eet-en drinkpatroon en de gesprekken over haar leefstijl heb ik een voedingsplan gemaakt. 

Het was voor mij meer dan duidelijk dat haar darmen ‘geheeld’ moesten worden en de vitaminen/mineralen- tekorten aangevuld. 

Dat betekende voor haar een pittige verandering want er waren best wat “verslavingen” en één daarvan was suiker (een aantaster van het slijmvlies en een ‘rover’ van mineralen die je juist in deze ‘stress’ situatie hard nodig hebt. 

Ook de juiste vetten en eiwitten zijn nodig om te helen en niet te vergeten..het grote belang van een goede vochtbalans! 

Met respect voor haar wil om ‘beter’ te worden heeft ze zich goed gehouden aan het plan (af en toe een uitstapje mag...stress is zeker niet goed voor darmen )

Later nog wat homeopatische middelen voor darmslijmvlies -heling toegevoegd en we kunnen zeggen: het resultaat is fantastisch!! (en verbeterd nog steeds). 

 

Beter in haar vel, ‘schone’ handen, meer energie en daarbij leuk meegenomen, een aantal kilootjes minder. 

 

Zij is blij en ik ben zo dankbaar dat ik haar mocht en kon begeleiden. 

 

Toen ik de laatste foto’s van haar handen zag was ik ontroerd...om de wil van het lichaam om gezond te zijn en de krácht van deze wil...want we hebben het hier over resultaat binnen 2/3 weken wat zich daarna doorzette!!! 

Herken je iets in dit verhaal of heb je misschien zelf klachten zoals bv 

eczeem, migraine, spanningshoofdpijn,  maag- en/of darmklachten, chronisch moe zijn, allergieën, gewrichtspijn, slaapproblemen, niet het juiste gewicht hebben, duizelingen enzenz.....en wil je ze ook op deze manier gaan aanpakken, kijk dan eens hier 

 

 https://www.puregeneraties.nl/voedingsadviezenERVARINGSVERHAAL (vermoeidheid, buikvet)

 

Ik werd gebeld door een meisje van 17 jaar met klachten zoals een opgeblazen pijnlijke buik, weinig tot geen eetlust maar toch een vol gevoel, niet doorslapen, slechte weerstand, vermoeid en ondanks een perfect gewicht toch “vetjes” rond de buik.

Zoals bij alle cliënten liet ik haar een voedingsdagboek bijhouden, ongeveer een dag of 5 waar in ieder geval een weekend bij in zit. Ook een vragenlijst invullen is voor mijn beeldvorming belangrijk.

Wat viel mij nou direct op toen ik de ingevulde lijsten terug kreeg:

Veel eetmomenten op een dag

Veel tarwe

Suikers

Weinig water (kruidenthee)

Veel kant-en-klaar producten

Nauwelijks fruit en weinig tot geen groenten

Weinig vezels

Geen (goede) vetten

Veel sporten (cortisol = vetopslag)

 

Bij de eerste afspraak heb ik aan haar uitgelegd dat het “vetjes”opslag probleem wat voor haar erg groot was, gemakkelijk verklaard kan worden door de enorme bloedsuikerschommelingen. (Insuline = vetopslag).

Daarbij ook uitgelegd hoe je de bloedsuikerspiegel goed in balans kunt houden en ook het belang van een gevarieerd eetpatroon met álle macronutriënten (koolhydraten, vetten, eiwitten) erin.

Ik heb voor haar een voedingsplan gemaakt waarin duidelijk rekening gehouden werd met de sport, haar behoefte om gewoon uit te gaan, af en toe te snoepen en ook dat ze plaatselijk vet ging verbranden.

Uiteraard betekende dit dat er (grote) veranderingen plaats gingen vinden in het eetpatroon en dat enige motivatie wel vereist is (logisch was die motivatie er anders had ze niet bij mij aan de bel getrokken).

Snelle koolhydraten en kant-en-klare voeding eruit (verminderd) en goede vetten, vooral goede eiwitten en groenten, fruit en vezels erin.

Ook hoe je combinaties kunt maken die licht verteerbaar zijn en combinaties van producten die de bloedsuikerspiegel snel laten stijgen met daar tegenover producten die dit vertragen.

Ook heb ik haar gewezen op hoeveel vocht ze nodig heeft en het belang daarvan om gezond te zijn en supplementen aangeboden omdat ik haar verdacht van een magnesiumtekort, maar ook vitamine C en op die leeftijd de nodige B-vitaminen.

In het voedingsplan heb ik ook leuke recepten verwerkt om toch op een verantwoorde manier te kunnen “snoepen” en alternatieven met haar samen bedacht voor de wijntjes en de cola-mixen die bij het uitgaan gedronken werden.

Bij het 2e consult (4 weken later, met tussentijds wel mailtjes en appjes met vragen) waren de resultaten boven verwachting….ze sliep goed, had veel meer energie (ook het sporten ging beter), haar darmen werkten goed en de cm gaf aan dat er buikvet verbrand werd.

Dit meisje zag er zó anders uit dan de eerste keer dat ik haar zag, groot compliment voor haar motivatie en inzicht in hoe haar lichaam werkt en waarom “light” en “veel momenten eten” niet per definitie goed zijn voor je gezondheid!

Nog af en toe hebben we contact om de puntjes op de i te houden, maar het is inmiddels bij haar een nieuwe lifestyle geworden, compliment!!

ERVARINGSVERHAAL (ontstekingsreuma, allergieën)

Dit keer maakte ik kennis met een vrouw van 34 jaar, gediagnosticeerd met fibromyalgie (weke delen reuma) en cvs (chronisch vermoeidheids syndroom)

Haar BMI was wat aan de hoge kant (ongeveer 7,5 kg te zwaar) en ook had zij last van allergieën, zoals hooikoorts.

Ze gebruikte pijnstillers 3x daags.

Nadat ik mij verdiept had in haar eetpatroon en eigenlijk haar totale lifestyle, vielen er een paar dingen op:

Ze at te weinig

ze gebruikte magere producten

at geen fruit

ze at door alle tussendoortjes zeker 6 momenten per dag iets waar tarwe in zat

ze at (snoepte) eigenlijk de hele dag door kleine beetjes

de goede vetten, de eiwitten en de langzame koolhydraten en vezels kwamen haast niet voor in haar voedingspatroon, evenals voldoende water.

Bij reuma is er een tekort aan een groot aantal vitaminen, mineralen, vetzuren, anti-oxidanten én ontstekingsremmende voeding.

 

Dus eerst maar uitgelegd wát haar lichaam nodig heeft om deze ontstekingen de baas te kunnen worden en wat het juist NIET nodig heeft (alles wat verzuurt en ontstekingen bevordert, zoals bv suikers).

We gingen direct aan de slag met het helen en versterken van haar darmslijmvlies!

Haar drinkpatroon werd aangepast en ik heb een supplementenadvies gegeven zodat haar lichaam eerst tekorten kon wegwerken en daarna de cellen weer kon opbouwen.

4 weken later is ze, nadat ze eerst wat aankwam, afgevallen (ondanks dat ze overgestapt is naar volle producten, roomboter en meer is gaan eten. Haar lichaam was haar duidelijk dankbaar voor de "voeding" door het juiste gewicht  voor haar aan te nemen).

Haar energie was aanmerkelijk verbeterd, ze was actiever en de pijnstillers waren geminderd!

Na nog wat aanpassingen in haar lifestyle, zoals oa meer beweging en activiteiten die haar stress konden reduceren, zag ik haar 6 weken later weer: ze gebruikte nauwelijks tot geen pijnstilling meer, haar energie was toegenomen én ze kon zich zoveel beter bewegen!

Tijdens een latere telefonische afspraak vertelde ze dat ze graag zwanger wilde worden....ik heb voor haar de puntjes op de i gezet qua voeding (het is logisch dat soms de motivatie wat verslapt en daardoor oude gewoonten er weer insluipen) De supplementen heb ik aangepast en een multi mama en visolie toegevoegd.

Ook voor haar man nog wat tips gegeven, want ook hij moet voor zo'n grote stap in goede conditie zijn. Dat betekende voor hem ook een goede aanvulling in de vorm van supplementen zoals een multi man en extra zink.

 

Na 3 maanden kreeg ik het goede nieuws dat ze zwanger was!!!!

 

bottom of page