top of page
kim.JPG

"Pure Generaties"

kim zwart wit.JPG

Hoi ik ben Kim Moorman (1984) en ik ben samen met mijn partner Jan, zoontje Kick (2014), dochtertje Fien geboren op 25 januari 2018 en hulphond Brox, woonachtig in Borne, een klein dorpje in ’t oosten van ’t land. 

 

Binnen Pure Generaties heb ik de mooie titel; ‘Healthy lifestyle coach’ en ‘Foodblogger’ dat wil zeggen dat ik mensen vanuit mijn eigen ervaringen en scholing coach om de omschakeling te maken naar een gezonde lifestyle en daarnaast bedenk en maak ik de meeste recepten die je op deze website terugvindt. Schrijven is altijd al iets geweest wat ik erg leuk vind en waar ik mijn ‘ei’ in kwijt kan, dus er verschijnen geregeld blogs over allerlei onderwerpen die gerelateerd zijn aan een gezonde lifestyle, van mijn hand op deze website. Ook geven wij workshops waarin ik mensen inspireer en van tips en ideeën voorzie vanuit mijn eigen ervaring, nooit gedacht dat ik dit zó leuk en ontspannen zou vinden om te doen!

 

Ik oefen verder geen (officieel) beroep uit behalve moeder zijn, dit vanwege een auto-ongeluk in 2007, waar ik heftige lichamelijke klachten aan over heb gehouden. Ik ben afhankelijk van mijn rolstoel en hulphond (en soms van andere mensen), maar gehandicapt of beperkt voel ik mij totaal niet. Ik doe dingen op mijn eigen manier en op mijn tempo en vanuit deze gedachte ben ik ook samen met mijn moeder Pure Generaties begonnen; Daphne is fulltime bezig in haar praktijk i.c.m. Pure Generaties en ik lever mijn bijdrage op momenten en in hoeveelheden die ik aankan.

 

Voeding is een belangrijk thema in mijn dagelijks leven.

Ik probeer mijn lichaam zo goed mogelijk te voeden en zo min mogelijk te belasten met stoffen, waar zij heel hard voor moet werken om ze af te breken/voeren. Dit is nog éxtra belangrijk omdat ik vrijwel de hele dag zit.

Dit doe ik bijna geheel biologisch, veelal seizoensgebonden, orthomoleculair (suiker-arm/tarwevrij) en ik eet geen vlees.

Om deze regie zelf te kunnen voeren, na jarenlang alles wat me voorgezet werd te moeten 'slikken' in revalidatiecentra/verpleegtehuizen, voelt als een enorme vrijheid en wat is mijn lijf daar (zichtbaar) dankbaar voor!

 

Mijn manier van eten en mijn denkwijze hierover, geef ik door aan onze kinderen en ondanks Kick zijn leeftijd, zie ik hem al zulke goede keuzes maken daarin en dat maakt mij heel trots! Ook ervaar ik zo’n enorm verschil in zijn gedrag hierdoor t.o.v. leeftijdsgenootjes en dat stimuleert alleen maar.

Uiteraard ben ik mij bewust dat hij hierin later wellicht andere keuzes gaat maken, toch is een goed begin nog altijd het halve werk en hoop ik dat hij na wat ‘uitstapjes’ terugkeert naar wat hij uit de basis heeft meegekregen van ons.

Jan, mijn partner, volgt in veel opzichten mijn etenswijze, maar daarnaast gaat hij af en toe gerust los op van allerlei lekkers en vlees. Dit is de keuze die hij hierin zelf maakt en dat is uiteraard ook helemaal goed.

 

Om mijn grotendeels zittende leven ietwat te compenseren, sport ik 2x per week onder begeleiding van een fysiotherapeut, dit is met name krachttraining. Verder probeer ik ook in mijn dagelijks leven zoveel mogelijk te bewegen op mijn (beperkte) manier, door (kleine) rondjes handbewogen te rijden door onze woonwijk en te fietsen op mijn eigen home-trainer.

 

De producten die je terugvindt op deze website, gebruik ik eigenlijk allemaal ook zelf. De ene periode voel ik mij goed bij ’t dagelijks gebruik van een product en ’t andere moment voelt ’t fijner dit niet elke dag in te zetten. Voor mij is belangrijk hierbij altijd naar mijn lichaam (en de signalen die deze geeft) te luisteren en daar ook naar te handelen. Suppletie is voor mij dagelijkse kost om naast optimale voeding mijn lichaam in top-conditie te houden. Ook bij mijn kinderen vul ik voeding aan met suppletie.

 

Interactie met onze lezers/volgers vind ik erg leuk en leerzaam, dus reageer vooral bij mijn blogs en benader mij via de mail of social media.

 

Vragen, verzoekjes voor recepten of  blogs, stuur ze mij!

Liefs Kim

 

 

Daphne

Hoe mooi is het dat je je talenten ontdekt...ook al ben je wat ouder?
Hoe fijn is het om je talenten en kennis te mogen delen met de mensen om je heen?

Hoe gaaf is het om deze site te mogen maken met mensen die zo dicht bij je staan!
Het geeft mijn leven extra glans en plezier!!!


Mijn naam is Daphne van Wietmarschen (1959), ik ben getrouwd met Jan, moeder van een zoon en een dochter en oma van 3 kleinzoons en 2 kleindochters.


Mijn werk bestaat uit orthomoleculaire  voedingsadviezen geven, EMBloedtesten afnemen, lifestylecoach zijn, eigen workshops geven, lezingen van derden organiseren, onze Pure generaties webshop onderhouden, mooie natuurlijke producten 'scoren', maar ook vrouw van...moeder van... en oma zijn is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse bezigheden.


Hoe fantastisch is het om alles wat ik doe, waar mijn hart ligt, te mogen uitdragen op deze website en op onze Facebook pagina.

Ik doe dat door middel van recepten te delen met jullie, maar ook uitleg te geven waarom bepaalde voeding goed voor je is en andere- misschien niet zo'n goede keuze. Daarbij deel ik ervaringsverhalen uit mijn praktijk om te laten zien wat het belang is van een goed voedings- en drinkpatroon.

Daarnaast ga ik ook schrijven over wat beweging voor je kan doen en hoe je lekker ontspannen in je vel kunt zitten.
Want een goede "lifestyle" bestaat minstens uit deze drie factoren!


Mooi om dat te kunnen doen samen met mijn dochter en mijn man (de fotograaf) die hetzelfde willen als ik en dat is pure gezondheid naar de mensen brengen. Want dat is toch wat we allemaal willen? Gezond zijn, gezondheid brengen en de wereld (en onszelf) een stukje mooier maken!!!

 

Lieve groet, Daphne

vensterbank.jpg
_MG_4138.jpg
bottom of page