top of page

Basis-recept voor koekjes (glutenvrij/geraffineerd suikervrij)



Wij kunnen ons zo voorstellen dat tijdens drukke schoolweken, kids even mogen ‘ontprikkelen’ in 't weekend & hoe gezellig is dat om samen met een makkelijk ‘bak-receptje’ te doen? Kun je daarna ook nog fijn even bijkletsen onder ‘t genot van een kopje thee én zo’n lekker koekje!

Graag delen wij dit makkelijke BASIS-RECEPT voor GLUTENVRIJE KOEKJES met jullie! Daarnaast zijn ze ook geraffineerd suikervrij, wat wel zo fijn is! Varieer zelf gerust met toppings óf voeg kruiden naar wens toe.. 


Ingrediënten:


200 gram amandelmeel 

80-100 gram kokosbloesemsuiker

1/2 theelepel fijn Keltisch zeezout

90 gram roomboter of een vegan boter zoals bijv. Naturli vegan block bio 

1 bio ei 


(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)


Werkwijze:


  • Meng in een kom amandelmeel, kokosbloesemsuiker & zeezout 

  • Splits ‘t ei, voor dit recept gebruik je alleen de dooier (‘t eiwit bewaar je id koelkast & gebruik je later in bijv een omelet) 

  • Meng de dooier & boter door ‘t meelmengsel & kneed even goed door (dit is ‘t moment om evt kruiden naar wens toe te voegen zoals bijv speculaaskruiden *)

  • Vorm een bol, doe deze in huishoudfolie & leg dit voor +/- 30 min. id koelkast te rusten 

  • Pak 2 vellen bakpapier & een deegroller & rol de bol deeg uit tot een plak van +/- 1/2 cm dik 

  • Verwarm de oven vast voor op 175 graden 

  • Steek koekjes uit in een vorm naar wens & versier evt met een topping (geschikt voor oven) 

  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier & bak voor +/- 12 min. af op 175 graden

  • Na ‘t bakken laten afkoelen voor +/- 10 min op een rooster 

  • Versier evt naar wens!




Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page