Pompoen(ontbijt)taartje! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)

Wat dachten jullie van een taartje wat zo voedzaam is, dat je er ook mee kan ontbijten of lunchen?
Pompoen(ontbijt)taartje!
--> Glutenvrij
--> Vegan
--> Hormoonproof
--> Exorfinevrij
Wat heb je nodig voor 2 mini-taartjes:
Voor de bodem:
80 gr bio havermout (de lekkerste is die van de Zenderense Es!)
20 gr amandelmeel
2 grote eetlepels extra vierge bio kokosolie
2 theelepels bio koekkruiden
snufje keltisch zeezout
2 eetlepels rauwe onbewerkte bio honing
Voor de vulling:
150 gr kokosyoghurt
125 gr bio pompoenpuree
50 ml koud water
toppings: bio koekkruiden + bio crunchy chocoladehartjes Biovegan
(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)
Bereiding:
- Smelt in een pannetje de kokosolie
- Weeg de melen af & roer alle ingrediënten voor de bodem door elkaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed 2 kleine springvormpjes (10-12 cm) met bakpapier
- Maak in beide vormpjes een bodem met klein opstaand randje van ‘t mengsel & bak de bodempjes in 15 a 20 min af
- Laat de bodem afkoelen id vormpjes
- Pak een pannetje, voeg 50 ml koud water toe + een 1/2 blaadje agar agar & laat dit 5 min wellen
- Weeg de kokosyoghurt & pompoenpuree af & roer door elkaar
- Volg de instructies op de verpakking & breng de agar agar + water al roerende (!) aan de kook tot alle agar agar is opgelost
- Roer dit goed door ‘t koude mengsel & stort dit op de beide afgekoelde bodempjes in de springvorm
- Plaats de springvormpjes voor minimaal 2 uur in de koelkast
- Top af met de koekkruiden & crunchy chocolade hartjes
Geniet ervan!!! Enne tag ons vooral in je foto op social media als je dit taartje hebt gemaakt..
Comments