top of page

Pompoen(ontbijt)taartje! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)



Wat dachten jullie van een taartje wat zo voedzaam is, dat je er ook mee kan ontbijten of lunchen?


Pompoen(ontbijt)taartje!


--> Glutenvrij

--> Vegan

--> Hormoonproof

--> Exorfinevrij


Wat heb je nodig voor 2 mini-taartjes:


Voor de bodem:


80 gr bio havermout (de lekkerste is die van de Zenderense Es!)

20 gr amandelmeel

2 grote eetlepels extra vierge bio kokosolie

2 theelepels bio koekkruiden


Voor de vulling:


150 gr kokosyoghurt

125 gr bio pompoenpuree

50 ml koud water


(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)


Bereiding:


- Smelt in een pannetje de kokosolie

- Weeg de melen af & roer alle ingrediënten voor de bodem door elkaar

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Bekleed 2 kleine springvormpjes (10-12 cm) met bakpapier

- Maak in beide vormpjes een bodem met klein opstaand randje van ‘t mengsel & bak de bodempjes in 15 a 20 min af

- Laat de bodem afkoelen id vormpjes


- Pak een pannetje, voeg 50 ml koud water toe + een 1/2 blaadje agar agar & laat dit 5 min wellen

- Weeg de kokosyoghurt & pompoenpuree af & roer door elkaar

- Volg de instructies op de verpakking & breng de agar agar + water al roerende (!) aan de kook tot alle agar agar is opgelost

- Roer dit goed door ‘t koude mengsel & stort dit op de beide afgekoelde bodempjes in de springvorm

- Plaats de springvormpjes voor minimaal 2 uur in de koelkast

- Top af met de koekkruiden & crunchy chocolade hartjes


Geniet ervan!!! Enne tag ons vooral in je foto op social media als je dit taartje hebt gemaakt..



Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page