top of page

Mineralen aanvullen; maak een sole! (vooral bij warm weer!)


Bij warm weer of topsport (lees: als je veel transpireert) vul je al dit transpireren aan door genoeg water te drinken, maar wist je dat met veel drinken (en dus veel plassen) en met zweten ook heel veel 'kostbare' MINERALEN 't lichaam verlaten? Mineralen die we hard nodig hebben voor veel lichaamsprocessen zoals oa de bloeddruk:


De BLOEDDRUK wordt bepaald door het evenwicht tussen natrium en kalium. De natrium/kaliumpomp op celniveau en de nieren op lichaamsniveau zorgen voor het evenwicht. Een teveel van het één of de ander wordt weggepompt en uiteindelijk via de nieren uitgeplast.


—> Ruw gezegd verlaagt kalium de bloeddruk en verhoogt natrium deze


Mensen met LAGE(re) BLOEDDRUK doen er daarom goed aan ZOUT te gebruiken. Over je eten, in je drinken. Vooral in je drinken want met water spoel je juist zouten uit je lichaam!


Drink vooral met hogere temperaturen eens vaker een SOLE, zo maak je dit:


- Neem een glazen pot (bijv. een jampotje) die je heel goed schoonmaakt

- Vul deze glazen pot met 1/3 e Keltisch zeezout en met 2/3 e water (dit water moet eerst worden gekookt en dan afkoelen voordat je het bij het zout voegt)

- Deksel erop en flink schudden


De onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is.


Deze zoutwateroplossing wordt dus een “Sole” genoemd en is wel 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de “Sole” rechtstreeks te drinken! In plaats daarvan los je 1 theelepel “Sole” op in een groot glas water. Door een theelepel “Sole” toe te voegen aan je water, creëer je een compleet, gezond, MINERAALRIJK drankje.


Maak het liefst gebruik van zout waar alle MINERALEN nog in zitten zoals bv Keltisch zeezout


Gebruik: Het is aan te raden om 2x daags dit drankje te drinken; ’s ochtends na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Je mag de “Sole” niet blootstellen aan zonlicht want dan krijg je groene alg vorming. Bewaar daarom de “Sole” op een koele en donkere plek, het liefst in de koelkast.

Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page