top of page

What I eat in a week! (ma-vrij)

Het leek ons helemaal tijd om weer eens een keer een 'what I eat blogje' te delen. Kim hield deze week bij wat er gegeten werd tijdens een drukke werkweek. Wellicht leuke inspiratie voor jullie, want de poll op Instagram wees uit dat jullie dit altijd erg leuk/interessant vinden!


(Disclaimer: neem mijn eetpatroon niet klakkeloos over, ieder mens is anders en ieder lichaam heeft andere behoeften! Ik heb zomaar een week mijn voeding gefotografeerd. Deze dagen weerspiegelen echt niet een 'optimaal gezonde lifestyle', maar 't werkt voor mij en wellicht kunnen de foto's je wel op ideeën brengen.. Zelf pas ik zoveel mogelijk mijn eten aan op mijn cyclus en eet ik volledig glutenvrij + koemelk-eiwitvrij óf in 't geval van een etentje zet ik Gluterase in om de gluten af te breken..)

Voor de food-foto's komen: Mijn drinken heb ik niet op de foto gezet. Ik drink eigenlijk alleen maar (warm) water, thee en maximaal 2 kopjes koffie per dag (zie toelichting hieronder). De evt. extra drankjes of bijzonderheden staan wel op de foto!


(De GROEN onderstreepte woorden, zijn aan te klikken en bevatten een directe link naar een recept of product!)

Als ik een kopje koffie mét cafeïne drink, voeg ik altijd een theelepeltje MCT poeder toe van Planet Paleo. Dit om éxtra goede vetten toe te voegen, want die komen we allemaal tekort én omdat door de toevoeging van vetten de cafeïne langzamer wordt afgegeven waardoor dit geen stress-reactie (hormonen verstoren) teweeg brengt en je langduriger energie hebt zonder dip. Daarnaast vinden Daphne en ik dit heel erg lekker! (met zo'n pot kun je als je 't alleen gebruikt dus heel lang..)

--> Elke ochtend begin ik met een groot glas lauwwarm-water en daarna een glas lauwwarm-water met een 1/2 uitgeperste citroen, een schep metamag en als 't niet te warm is een scheutje gembersap en een schepje SUNWARRIOR BEAUTY GREENS COLLAGEN (dit alles drink ik met een rietje ivm 't behoud van mijn tandglazuur..)

Dag 1 de Maandag begonnen wij met deze smoothie met een paar ongebrande/ongezouten nootjes erbij. De lunch bestond uit een heerlijk homemade pompoensoepje en heerlijke brunch-broodjes met deze spread, vegan pesto, zwarte bes fiordi jam en vegan hagelslag. Altijd weer even wennen als je je eten op de foto móet zetten, dus de boerenkoolstampot staat er niet op, maar ik at 2 bordjes met wat lekkere stukjes falafel.

Dag 2 Dinsdag begon ik met sporten en toen ik op de zaak kwam, stond er een heerlijk ontbijtje voor mij klaar, gemaakt door de liefste collega. Daarbij namen wij een shotje met oa Chaga (paddenstoel) en bessen, een boost voor je gezondheid! De lunch bestond uit linzenwafels met een omeletje en daaronder deze groentenspread. Daarnaast namen we nog wat van deze haver-crackertjes met oa notenpasta. Na een drukke dag en flink te hebben gesport in de ochtend, kreeg ik toch een klein dipje rond 16:00 uur, dus namen we lekker een cacao-latté! 's avonds bakte mijn man heerlijke goed vullende glutenvrije pannenkoeken (boekweitmeel/rijstmeel) met groenten en vegan kaas, ik at er 2, heeeerlijk!

Dag 3 Woensdag begon de dag met een lekkere groene smoothie met weer wat ongebrande/ongezouten nootjes zodat onze spijsvertering wel goed aan 't werk wordt gezet! Als lunch aten wij 2 living seedful broodjes chia (met vegan farmersalade + zwarte bes jam) en daarbij een kopje tomatensoep. Als toetje direct na de lunch een blokje vegan 'melk' chocoade met hazelnoten (niet id shop, want niet verantwoord genoeg ;-) ). Avondeten was gebakken bio aardappeltjes met gestoomde broccoli en een stukje wilde zalm. Uiteraard bij de gebakken aardappeltjes wat mayo want daar had ik zin in! Ik schepte nog een keer op, nog ongeveer deze hoeveelheid groenten en een paar aardappeltjes.

Dag 4 Donderdag was Daphne al bezig met een lekker ontbijtje toen ik daar kwam; bakje gemengd fruit en warme appeltjes met kaneel on top en wat walnoten/hazelnoten/kokosrasp/hennepzaad erover. Rond lunchtijd was 't chaotisch en aten we afzonderlijk van elkaar, 't werden snel gesmeerde wafels, uiteraard wel eiwitrijk/vet belegd zodat onze bloedsuiker lekker stabiel blijft. 2 wafels met doperwt-basilicum-spread (eiwtrijk), 1 met notenpasta + hennepzaad (vetten/eiwitten) en 1 met vegan choco-pasta met kokosvezels (gezoet met kokosbloesemsuiker = stabiele bloedsuiker + extra vetten vd kokos voor extra stabiliteit). De avondmaaltijd was een heerlijke pan shakshuka met oa courgette, punt-paprika, ui/knoflook, tomaat, kruiden en eitjes. Daarbij aten we een glutenvrij stokbroodje. Samen met mijn man zat ik wat langer na te kletsen, de kinderen waren al gevlogen en wij dronken nog een kopje cafeine vrije koffie met een blokje vegan chocolade met hazelnoot (niet id shop zoals gezegd, want niet verantwoord genoeg ;-) ).

Dag 5 Vrijdag de laatste dag van deze 'what I eat'. Deze dag begon ik thuis met een heerlijk nieuw shotje uit de shop voor een energieke start! Enorm lekker en je merkt ook echt de boost! Na een home-workout maakte ik een heerlijk bakje carrot-cake-oats, enorm genieten! De lunch was wat later vandaag en ik had enorm zin in haring in tomatensaus op een living seedful broodje, maar dat had ik niet in huis (hoe kan dat nou?! ;-) ), dus ik deed 't maar op een quinoa-wafeltje, ook prima. Ook nam ik er nog 1 met notenpasta en toen was ik klaar met die crackertjes, maar zat nog niet helemaal vol. Ik nam nog en lekkere haverkoek van Kookie-cat, mensen die ons lang volgen, weten misschien nog wel dat wij die ook hebben verkocht. Nog altijd favoriet hier en ik bestel ze ook af & toe nog wel privé. De rest van de middag keek ik uit naar de avondmaaltijd, want voor 't eerst in zeeeer lange tijd konden we uit eten! Samen met mijn man ging ik naar de Kruidentuin in Geesteren, erg lekker! Ik at vis vooraf (en wat broodjes met sausjes) en als hoofdgerecht wederom een trio van vis (de botersaus schraapte ik eraf). We kregen er frites en gestoomde gemengde groenten bij, smullen! Als nagerecht nam ik cafeine vrije koffie met heerlijke bonbons, wat een feestje.. Eerlijk is eerlijk, dit feestje wordt overigens mede mogelijk gemaakt door een aantal supplementen, want ik kan geen gluten en melkeiwit verdragen. Gelukkig bestaan dit soort supplementen en kan ik heerlijk zonder zorgen genieten! (Supplementen die je op zo'n moment kan inzetten; Gluterase, Maegh en Disolact)


Dat was mijn eet-week in foto's! Hopelijk vonden jullie 't leuk om te zien en lezen? Zoals de disclaimer bovenaan aangeeft; laat je inspireren, maar neem nooit klakkeloos iemands eetpatroon over. Wat voor de 1 werkt, werkt voor de ander helemaal niet! Wat vond ik nou zelf van deze week aan voeding als ik terug kijk? Ik vind 't iets te weinig groenten (de soepjes maken iets goed) en iets te vaak gemak zoals crackers/brood/broodjes, maar ik weet ook dat dit voortkwam uit drukte en dan is dat gewoon soms niet anders! Ik mis wel eitjes, die at ik te weinig zie ik, alleen omeletjes en in de pannenkoek en de shakshuka, terwijl ik normaal gesproken zeker 2 a 3 x per week een gekookt eitje eet. Toch vind ik verder de week prima en voelde ik mij er goed onder/bij! Het weekend is overigens vaak niet anders als door de weeks, al gun ik mezelf dan soms een bakje chipjes (kikkererwtchipjes of tortilla-chipjes) en een Sue-taartje of iets wat ik zelf bak.


Let op: de GROEN onderstreepte woorden zijn aan te klikken en bevatten een directe link naar een product of recept!

Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page