Carrot-cake-oats! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)
Denk aan de smaak van Carrot-cake; lekker kruidig, beetje zoet en vooral heel 'satisfying'.. ;-) In dit havermoutje komt dat allemaal terug, maar dan in een supergezond, voedzaam en vullend ontbijt of lunch!
GLUTENVRIJ
VEGAN
EXORFINEVRIJ
Benodigdheden:
- rasp
- steelpannetje
- weegschaal
- maatbeker
- snijplankje + schilmesje
Ingrediënten:
- 35 gram glutenvrije havermout
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 theelepel extra vierge kokosolie
- 1 bio winterpeen (middelgroot)
- 1 bio appel
- klein handje bio rozijnen
- 1/2 theelepel koekkruiden
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- ongebrande + ongezouten walnoten (of zoals ik deed paranoten en pompoenpitten)
- eetlepel hennepzaad
(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!)
Werkwijze:
Weeg de havermout af en meet de kokosmelk af, breng dit samen aan de kook in een steelpannetje. Rasp de wortel fijn en de appel middel-fijn. Zodra de havermout begint te koken, zet je deze zachter en voeg je daar de wortel en appel aan toe en laat dit een aantal minuten zachtjes pruttelen. Voeg op 't laatst de kokosolie, rozijntjes en kruiden toe.
Doe de carrot-cake-oats in een mooi schaaltje en top af met de nootjes en hennepzaad, eet smakelijk!
Comments