top of page

What I eat in a week vacation-style!

Joepie het is vakantie en inmiddels een beetje een vaste prik in de vakantie-periode, is dat ik (Kim) mijn 'eetdagboekje' met jullie deel! Leuk ter inspiratie voor je eigen maaltijden wellicht, of gewoon fijn om naar te kijken, want foto's van eten zijn altijd fijn als je 't mij vraagt.. ;-)

(Disclaimer: neem mijn eetpatroon niet klakkeloos over, ieder mens is anders en ieder lichaam heeft andere behoeften! Ik heb zomaar een week mijn voeding gefotografeerd, in een vakantie-periode. Deze dagen weerspiegelen echt niet een 'optimaal gezonde lifestyle', maar 't werkt voor mij en wellicht kunnen de foto's je wel op ideeën brengen.. Zelf pas ik mijn eten aan op mijn cyclus, dit is de week van de ovulatie, misschien interessant om te weten. Daarnaast eet ik glutenvrij en koemelk-eiwitvrij en geen vlees)


Voor de food-foto's komen: Mijn drinken heb ik niet op de foto gezet. Ik drink eigenlijk alleen maar (warm) water, thee en maximaal 2 'hormoonproof' kopjes koffie per dag.

--> Elke ochtend begin ik met een groot glas lauwwarm-water en daarna een glas lauwwarm-water met een 1/2 uitgeperste citroen, een schep metamag, als 't niet te warm is een scheutje gembersap, een schepje Shatavari en een scoop Fittergy greens. Dit alles drink ik met een rietje ivm 't behoud van mijn tandglazuur. Een heerlijke kickstart van de dag!


Dag 1: Maandag

Het eerste ontbijtje weer op de zaak bij Daphne na mijn vakantie van 2 weken! In overleg sloeg ik 's morgens mijn greens over en namen we een glaasje Fittergy greens bij 't ontbijt. Het ontbijt bestond uit een klein beetje kokosyoghurt met fruit en wat nootjes/kokosvezels/hennepzaad. Voor de lunch nam ik wat left-over gekookte aardappels mee, hier maakten we een snelle aardappelsalade van. Heerlijk en een weldaad voor onze darmen! (afgekoelde gekookte aardappels/pasta een nacht afgesloten in de koelkast bewaren zorgt voor de vorming van boterzuur). Het avondeten bestond uit zoete aardappel uit de airfryer, komkommer/wortel/punt-paprika (de helft had ik al op toen ik de foto maakte), een vegetarische beyond burger en suikervrije tomatenketchup van Illie Billie/Verstegen. Oke eerlijk zijn Kim, die andere burger at ik er ook nog achteraan, heerlijk is deze en qua ingrediënten is hij best oke voor een vegetarische burger, iig glutenvrij!


Dag 2: Dinsdag

Deze dag begon ik met een work-out rondje bij de fysio. Altijd iets pittiger na de vakantie, dus ipv alleen een shake, maakte Daphne 'm nog iets vullender vandaag. Ze mixte de shape & control chocolade met een 1/2 avocado, 1 kiwi gold en paar aardbeien in de blender, heerlijk! Lunchen deden we makkelijk maar lekker met deze Italiaanse crackers obv paranoten, lijnzaad en gekiemd boekweit, we besmeerden ze met hummus. Hierna aten we nog 2 linzenwafels met notenpasta en hennepzaad (foto vergeten). Einde van de middag (half 5) pakte ik wat wortels en daarna kon ik aanschuiven thuis voor een heerlijke 'groene pasta' met die heerlijke glutenvrije pasta uit de shop en garnalen.


Dag 3: Woensdag

Woensdag werkte ik vanuit huis ivm de vakantie van de kindjes. Ik at tijdens 't volgen van een bijscholing heerlijke overnight-oats, dit receptje komt uit ons nieuwste e-book "De Pure Generaties lifestyle" , rond lunch-tijd werd er glutenvrij (tosti-brood) voor de kindjes bezorgd en dit pakte ik meteen in porties in voor de vriezer. De kapjes bleven over en die at ik als late lunch (voedzaam? Niet echt, lekker? Ja!) 2 met vegetarische filet americain met flink wat zeewier-strooisel (lekker ziltig!), 1 met notenpasta en hennepzaad en 1 met onze 'eigen' vegan chocoladepasta. In de middag deed ik met de kindjes mee met een lekker ouderwets waterijsje, want poeh wat afkoeling konden we wel gebruiken! 's avonds maakten we een pizza met een kant & klare glutenvrije pizzabodem en lekker veel groentetjes! Een echte vakantie-dag qua eten..


Dag 4: Donderdag

Vandaag was ik weer een dagje bij Daphne op de zaak en aten wij een heerlijke smoothiebowl met oa meloen en aardbeien en toppings zoals paranoten en kokosvezels als ontbijt. Fijn begin van wederom een hete dag. De lunch bestond uit 2 omeletjes met groenten en een salade met hummus. Einde van de middag namen we een kiwi gold en wat nootjes. Het avondeten bestond uit zoete aardappel patatjes uit de airfryer, bio boontjes + broccoli en wat falafeltjes. Hierbij nam ik uiteraard nog wat suikervrije ketchup van Illie-Billie Verstegen.


Dag 5: Vrijdag

Oeps vrijdag was ik van plan om uiteraard ook foto's te maken, maaarrr we gingen een dagje naar Hellendoorn met de kids (pretpark) ennnn ja dat is erbij in geschoten.. Uiteraard kan ik jullie wel vertellen wat ik at/meenam.. In de auto op de heenweg at ik als snel ontbijtje een banaan en een Numove cookie-dough voor een goede (eiwitrijke) start vd dag. Voor ons verblijf in 't park nam ik voor mezelf 2 glutenvrije broodjes mee, voor ons allemaal gesneden fruit, lekkere glutenvrije/vegan koekjes & suikervrije snoepjes. en als drinken uiteraard water en wat flessen water + Soof-siroop. We haalden in 't park nog een lekker softijsje waarvoor ik lactase en gluterase inzette, een heerlijk geniet-momentje! Voor 't verlaten van 't park haalde ik nog een Ice-tea green want erg veel zin in iets kouds! 's avonds op de terugweg besloten we spontaan een pizza te bestellen. Ik bestelde een vegan groentenpizza en zette wederom gluterase in voor de bodem. Best heel lekker voor een keertje!


Hopelijk vonden jullie 't leuk om weer eens mee te kijken naar mijn eet-week, al is deze wat anders dan anders door de vakantie-periode. Ik hoor graag of jullie 't leuk vinden er binnenkort nog eentje te zien/lezen, dan ga ik weer foto's maken!


Liefs Kim

Favoriete nieuwe theetje van dit moment: De Tulsi-relax van Yogi, heb jij 'm al geprobeerd?


De dikgedrukte/onderstreepte groene/roze producten/recepten bevatten een aanklikbare link, waardoor je direct naar 't recept gaat of 't product kunt bestellen in onze Pure Generaties webshop!


Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page