Sint-variatierecept! Chocolade-banaan-kruidnoten cakejes! (glutenvrij/lactosevrij)


Jullie kennen van ons al dit suuuuper-makkelijke receptje voor (geraffineerd) suikervrije & glutenvrije banaan-chocolade-cakejes! We maakten een Sint-variatie met dit basis-recept en die viel ontzettend in de smaak!

Ingrediënten:

- 120 gram amandelmeel

- Paar stukjes extra pure chocolade (of cacaonibs bij een suikervrije versie)

- 1 theelepel bakpoeder

- 8 druppels suikervrij vanille-extract

- 2 rijpe bio bananen

- 2 Bio eieren

- grote hand glutenvrije/lactosevrije pepernoten/kruidnoten in grove stukjes (voor een keertje kopen, dan zijn ze niet suikervrij meer óf je maakt ze zelf met het fijne recept van bijvoorbeeld Marike van ohmypie.nl )


(De groen onderstreepte woorden zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!)

Werkwijze:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Pak de mengkom van een keukenmachine en doe daar de bananen, eieren en vanille-extract in, mix dit goed door elkaar.

- Pak een nieuwe mengkom en weeg je meel af en voeg daar 't bakpoeder, stukjes chocolade en verkruimelde pepernoten/kruidnoten aan toe.

- Vervolgens schenk je 't mengsel uit je keukenmachine bij 't meel en roer dit goed door elkaar.

- Schep je beslag in een muffinvorm en bak gedurende 20 à 25 minuten af.