Simpele banaan chocolade cakejes (glutenvrij/(geraffineerd) suikervrij)
Soms moet je niet te ingewikkeld doen en daarna er ook niet teveel woorden aan wijden, dus hierbij gewoon een heel lekker recept voor suikervrije en glutenvrije cakejes!
(Geraffineerd) Suikervrij
Glutenvrij
Benodigdheden:
- Mengkom
- Oven
- Keukenmachine
- (siliconen) muffinvorm
Ingrediënten:
- 120 gram amandelmeel
- Paar stukjes extra pure chocolade (of cacaonibs bij een suikervrije versie)
- 1 theelepel bakpoeder
- 8 druppels suikervrij vanille-extract
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
(producten in groen zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!) Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak de mengkom van je keukenmachine en doe daar de bananen, eieren en vanille-extract in, mix dit goed door elkaar.
Pak een nieuwe mengkom en weeg je meel af en voeg daar 't bakpoeder en je stukjes chocolade aan toe.
Vervolgens schenk je 't mengsel uit je keukenmachine bij 't meel en roer dit goed door elkaar.
Schep je beslag in de muffinvormpjes en bak gedurende 20 à 25 minuten af.
Tips:
Lekker simpel recept om samen met kinderen te maken!
Vries ze in en geef ze regelmatig mee in de lunchtrommel van je kind(eren)
Gebruik de verhoudingen van 't basis recept en varieer met de ingrediënten! (diepvries) fruit en wat kaneel is ook erg lekker..