Kerst-toetje! Uiteraard ook zeer geschikt als feestelijk ontbijtje.. (glutenvrij/vegan)


Een lekker toetje, dat is toch wel echt iets wat hoort bij de kerst, vinden jullie niet? Wij kunnen kant & klare varianten niet verdragen én deze 'bommetjes suiker' laten we ook liever voor wat 't is.. Jullie ook? Kim maakte een simpel, maar lekker én voedzaam toetje, die je ook zeker als feestelijk ontbijtje op de kerst-ontbijt-tafel kunt zetten!


Dit recept is:


- Glutenvrij

- Vegan


(lees alle gezondheidsvoordelen van chiazaden in 't receptje van de chiapuding!)


Benodigdheden:


- 2 leuke glaasjes

- Feestelijke versiering/prikker zoals 't glitter-kerstboompje wat wij gebruikten

- Iets zwaars zoals een vijzel + boterhamzakje


Ingrediënten:


- 1 portie chiapudding (klik op de link om naar 't basis-recept te gaan! Je hebt nodig; chiazaden, kokosmelk en vanille-extract)

- Glutenvrije koekjes (3) met chocolade, zoals deze van Nairns

- 4 eetlepels kokosyoghurt (suikervrij)

- Granaatappelpitjes (ik gebruikte de diepvriesvariant)

- Kerstchocolade zoals deze kerstboompjes (of je maakt ze zelf met dit recept voor kerst-bonbons)

- optioneel; ik maakte chocolade-lepeltjes in een vormpje met 't recept voor kerst-bonbons

Werkwijze:


Let op: de chiapudding maak je de dag vóór je dit toetje wil eten, uiterlijk de ochtend zelf!


Doe de koekjes in een boterhamzakje en maak er kleine stukjes van met een vijzel of ander zwaar voorwerp.

Pak de glaasjes en begin met een laagje koek-kruimels, doe dan de chiapudding erop, een laagje kokosyoghurt, wat granaatappel-pitjes en als laatste weer wat koek-kruimels. Versier de toetjes nu verder met een chocolade-figuurtje en een leuk prikkertje oid.


Fijne Kerstdagen!




Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon