Chiapudding de herfst/winter editie! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)


Zoals beloofd zou er een herfst/winter editie komen op de zomerse Chiapudding met mango, dus ik experimenteerde er wat op los en deze versie deel ik graag met jullie!

Eerst nog even op de rij waarom 't eten van (gewelde) chiazaden nou zo gezond voor ons zou kunnen zijn:

  • bevat 3x zoveel ijzer als spinazie

  • bevat 5x zoveel calcium als melk

  • bevat 7x zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit

  • bevat 15x zoveel magnesium als in een broccoli

  • ze kunnen boter en eieren vervangen in bak-recepten (vegan bakken!)

  • ze zijn glutenvrij

  • ze vullen enorm goed, nemen honger gevoel snel weg doordat ze zo 'jelly' worden icm vocht

Tip: laat de zaadjes altijd even wellen in 't vocht als je ze toevoegt aan smoothies en/of yoghurt, dan kan je lichaam de voedingsstoffen uit de zaadjes beter opnemen!

Recept Chiapudding de herfst/winter editie:

(De Chiapudding maak je de avond voor de dag wanneer je dit als ontbijt wil eten)

Wat heb je nodig:

Apparatuur:

- koelkast

- blender

- pannetje

- zeef

Ingrediënten:

- 250 ml ongezoete kokosmelk

- 4 eetlepels biologische chiazaden

- 1/2 theelepel vanille-extract (suikervrij, ik maakte 'm zelf)

- +/- 150 gram rood diepvriesfruit (ik gebruikte blauwe bessen/framboos)

- 2 volle eetlepels syrup gold

- 5 druppels kaneel extract

- klein scheutje water

- granola (suikervrij) bijv deze: boekweitgranola

Pak een bakje en roer de eerste 3 ingrediënten goed door elkaar.

Nu komt tip voor 't beste resultaat; laat dit even staan en roer dit 5 minuten later nog eens goed door en voordat je naar bed gaat, nogmaals!!

Zet dit in de koelkast.

Voordat je dit wil eten, zet je 't even weer uit de koelkast.

- Voor de rode saus pak je een klein pannetje en doe daar je diepvriesfruit in en een klein scheutje water.

- Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes (5-7) pruttelen.

- Pak een ander klein pannetje en leg daar een zeef op.

- Doe je ingekookte fruit in de zeef en zeef dit door, door met een lepel ronddraaiende bewegingen te maken door ‘t fruit.

Je zal merken dat ‘t sap erdoor loopt en de pitjes en grote velletjes achterblijven. - - Vergeet niet als je klaar bent op ‘t overgebleven fruit van de onderkant van je zeef te halen en bij te pannetje in te doen.

- Dit laat je weer verder pruttelen.

- Voeg daar je syrup gold aan toe en ‘t kaneel-extract.

- Als alles goed gemengd is (+/- 3 min), doe je je mengsel in een glazen potje en laat dit afkoelen.

- Wanneer ‘t afgekoeld is bewaar je ‘t in de koelkast.


(wil je nou niet zelf een rode saus maken maar toch de beleving ervaren van deze winterse chiapudding? Gebruik dan een lekkere jam zoals deze of deze en warm deze zachtjes even op..)

Pak een mooi glas en maak laagjes; chiapudding, granola, saus van rood fruit, Chiapudding etc, net zover tot je glaasje bijna vol zit en zorg dat je eindigt met de rode saus.

Top dit geheel af met weer wat granola en smullen maar!!

Tip: Onder alle groene dikgedrukte onderstreepte woorden/ producten zit een link zodat je rechtstreeks naar een blog, recept of product in onze Pure Generaties webshop gaat!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG