Ga jij ook voor natuurlijke huidverzorging?


Een mooie huid start van binnenuit (darmgezondheid/ hormoonbalans), maar onderhoud en ondersteun je ook van buiten.

Lees je mee welke keuzes ik hierin maak?

Tegenwoordig weet eigenlijk iedereen wel dat een mooie huid begint met jezelf goed voeden en hydrateren van binnenuit (lees meer in deze boek-review die hier uitgebreid op in gaat!), maar natuurlijk is een goede verzorging van je huid/haren aan de buitenkant ook erg belangrijk om onder andere factoren van buitenaf te compenseren (kou/wind/verwarming).

Toen ik mijzelf jaren geleden steeds meer ging verdiepen in voeding en wat dit met je lichaam (& mind) doet, begon ik steeds meer te twijfelen of ik alles niet teniet deed, met wat ik er van de buitenkant opsmeerde/opspoot.

Ook hoorde ik steeds meer berichten over (wetenschappelijke) onderzoeken waaruit vaak de samenhang tussen huidaandoeningen en zelfs ernstige ziekten en 't gebruik van synthetische verzorgingsproducten werd aangetoond. Vanaf dat moment kreeg ik zelf echt een weerstand om deze producten dagelijks te gebruiken en nam 't besluit de producten radicaal te vervangen.

Kijk, een keer een shampootje als onderdeel van de kappersbehandeling (gelukkig maakt mijn kapper hele bewuste keuzes en gebruikt geen synthetische producten) of een spray'tje parfum als ik uitga, daar doe ik echt niet moeilijk over, maar dagelijks je lichaam blootstellen aan bepaalde stoffen dat was voor mij al snel uitgesloten.

Ik kwam als eerste in aanraking met producten van Lavera en ben deze gaan uitproberen.

Nog steeds ben ik erg enthousiast over deze producten!

(We hebben niet voor niets vrijwel de gehele sensitive-lijn van Lavera in onze webshop)

Ze voldoen aan alle eisen die ik persoonlijk stel aan verzorgingsproducten, zijn kwalitatief erg goed en daarnaast ook heel erg betaalbaar en dat is toch een belangrijk punt.

Vooral als je besluit al je dagelijkse producten te vervangen.

Alle producten van Lavera zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog zoveel mogelijk biologisch zijn.

De producten en grondstoffen zijn niet getest op dieren, dit is voor mij ook erg belangrijk! Bijna alle producten zijn daarnaast veganistisch.

Het belangrijkste om als eerste te vervangen vond ik mijn DEODORANT, dit omdat ik dit toch één van de 'gevaarlijkste' producten vind voor je gezondheid.

Even kort: deodorant bevat aluminium, een zeer giftig metaal, dat je lichaam vaak niet kan verwerken. Uit vele onderzoeken is de samenhang met Alzheimer en borstkanker aangetoond, google maar eens als je meer wil lezen hierover! Ik gebruik de deodorant van Attitude, deze is op basis van kokosolie en werkt ontzettend fijn en goed, ook tijdens ’t sporten.

Het tweede product dat ik heb vervangen is mijn TANDPASTA; ik gebruikte al mentholvrije tandpasta ivm 't gebruik van homeopathische middelen, maar wilde ook graag een fluoride-vrije tandpasta.

Fluoride kan je lichaam namelijk vaak niet afbreken, dit zorgt vaak op korte termijn meestal nog niet voor problemen, maar door ophoping in 't lichaam kent 't vele ziekteverschijnselen!

Kort gezegd zou fluoride kunnen zorgen voor een verstoring van de stofwisseling, verstoring van 't botweefsel en 't functioneren van spieren en zenuwen en nog meer ernstigere aandoeningen..

Je kunt kiezen voor 't zelf maken van een tandpasta, maar ik kies toch voor het gemak (druk gezin!) en ben in deze fan van de Lavera tandpasta én de tandpasta van Nordics. Deze 2 wissel ik af.

Daarna verving ik in willekeurige volgorde: - shampoo (Haarzeep Zeeplokaal en Lavera shampoo) - bodylotion (lotion van Lavera) - dag en nachtcrème (Lavera) - reinigingsproducten voor gezicht en gezichtsscrub (Lavera + wasbare pads) - make-up (ik gebruik producten van Lavera, Benecos en Zao)

- nagellak + remover (Benecos)

- lipbalsem (Lavera en Benecos)

De make-up was eigenlijk ook een 'moetje' want ik kreeg klachten aan mijn ogen met synthetische make-up; 't brandde en ik kreeg waterige ogen en vlekken.

Hoe duidelijk wil je de tekenen hebben dat die troep de deur uit moest?!

Als laatste ben ik jaren terug qua INTIEME HYGIENE definitief overgestapt naar de biologisch katoenen soort zonder plastic, synthetische stoffen, chloor en pesticiden. Want vooral bij tampons moet je eens bedenken wat je lichaam allemaal absorbeert aan dit soort gifstoffen, je slijmvlies is 1 van de grootst opneembare delen van je lichaam!

Daarnaast is biologisch katoen uiteraard veel beter afbreekbaar voor 't milieu.

Het merk waar ik vanaf ’t begin erg fan van ben is Yoni.

Ook voor dit merk geldt dat 't vrijwel niet duurder is dan de bekende merken en wel veel beter voor je lijf, voor mij is de keu