top of page

Ga jij ook voor natuurlijke huidverzorging?


Een mooie huid start van binnenuit (darmgezondheid/ hormoonbalans), maar onderhoud en ondersteun je ook van buiten.

Lees je mee welke keuzes ik hierin maak?

Tegenwoordig weet eigenlijk iedereen wel dat een mooie huid begint met jezelf goed voeden en hydrateren van binnenuit (lees meer in deze boek-review die hier uitgebreid op in gaat!), maar natuurlijk is een goede verzorging van je huid/haren aan de buitenkant ook erg belangrijk om onder andere factoren van buitenaf te compenseren (kou/wind/verwarming).

Toen ik mijzelf jaren geleden steeds meer ging verdiepen in voeding en wat dit met je lichaam (& mind) doet, begon ik steeds meer te twijfelen of ik alles niet teniet deed, met wat ik er van de buitenkant opsmeerde/opspoot.

Ook hoorde ik steeds meer berichten over (wetenschappelijke) onderzoeken waaruit vaak de samenhang tussen huidaandoeningen en zelfs ernstige ziekten en 't gebruik van synthetische verzorgingsproducten werd aangetoond. Vanaf dat moment kreeg ik zelf echt een weerstand om deze producten dagelijks te gebruiken en nam 't besluit de producten radicaal te vervangen.

Kijk, een keer een shampootje als onderdeel van de kappersbehandeling (gelukkig maakt mijn kapper hele bewuste keuzes en gebruikt geen synthetische producten) of een spray'tje parfum als ik uitga, daar doe ik echt niet moeilijk over, maar dagelijks je lichaam blootstellen aan bepaalde stoffen dat was voor mij al snel uitgesloten.

Ik kwam als eerste in aanraking met producten van Lavera en ben deze gaan uitproberen.

Nog steeds ben ik erg enthousiast over deze producten!

(We hebben niet voor niets vrijwel de gehele sensitive-lijn van Lavera in onze webshop)

Ze voldoen aan alle eisen die ik persoonlijk stel aan verzorgingsproducten, zijn kwalitatief erg goed en daarnaast ook heel erg betaalbaar en dat is toch een belangrijk punt.

Vooral als je besluit al je dagelijkse producten te vervangen.

Alle producten van Lavera zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog zoveel mogelijk biologisch zijn.

De producten en grondstoffen zijn niet getest op dieren, dit is voor mij ook erg belangrijk! Bijna alle producten zijn daarnaast veganistisch.

Het belangrijkste om als eerste te vervangen vond ik mijn DEODORANT, dit omdat ik dit toch één van de 'gevaarlijkste' producten vind voor je gezondheid.

Even kort: deodorant bevat aluminium, een zeer giftig metaal, dat je lichaam vaak niet kan verwerken. Uit vele onderzoeken is de samenhang met Alzheimer en borstkanker aangetoond, google maar eens als je meer wil lezen hierover! Ik gebruik de deodorant van Attitude, deze is op basis van kokosolie en werkt ontzettend fijn en goed, ook tijdens ’t sporten.

Het tweede product dat ik heb vervangen is mijn TANDPASTA; ik gebruikte al mentholvrije tandpasta ivm 't gebruik van homeopathische middelen, maar wilde ook graag een fluoride-vrije tandpasta.

Fluoride kan je lichaam namelijk vaak niet afbreken, dit zorgt vaak op korte termijn meestal nog niet voor problemen, maar door ophoping in 't lichaam kent 't vele ziekteverschijnselen!

Kort gezegd zou fluoride kunnen zorgen voor een verstoring van de stofwisseling, verstoring van 't botweefsel en 't functioneren van spieren en zenuwen en nog meer ernstigere aandoeningen..

Je kunt kiezen voor 't zelf maken van een tandpasta, maar ik kies toch voor het gemak (druk gezin!) en ben in deze fan van de Lavera tandpasta én de tandpasta van Nordics. Deze 2 wissel ik af.

Daarna verving ik in willekeurige volgorde: - shampoo (Haarzeep Zeeplokaal en Lavera shampoo) - bodylotion (lotion van Lavera) - dag en nachtcrème (Lavera) - reinigingsproducten voor gezicht en gezichtsscrub (Lavera + wasbare pads) - make-up (ik gebruik producten van Lavera, Benecos en Zao)

- nagellak + remover (Benecos)

- lipbalsem (Lavera en Benecos)

De make-up was eigenlijk ook een 'moetje' want ik kreeg klachten aan mijn ogen met synthetische make-up; 't brandde en ik kreeg waterige ogen en vlekken.

Hoe duidelijk wil je de tekenen hebben dat die troep de deur uit moest?!

Als laatste ben ik jaren terug qua INTIEME HYGIENE definitief overgestapt naar de biologisch katoenen soort zonder plastic, synthetische stoffen, chloor en pesticiden. Want vooral bij tampons moet je eens bedenken wat je lichaam allemaal absorbeert aan dit soort gifstoffen, je slijmvlies is 1 van de grootst opneembare delen van je lichaam!

Daarnaast is biologisch katoen uiteraard veel beter afbreekbaar voor 't milieu.

Het merk waar ik vanaf ’t begin erg fan van ben is Yoni.

Ook voor dit merk geldt dat 't vrijwel niet duurder is dan de bekende merken en wel veel beter voor je lijf, voor mij is de keus dan snel gemaakt!

Ook voor de kindjes was er geen twijfel dat ik deze jonge lijfjes niet wilde blootstellen aan parfum en alle andere synthetische stoffen die ze in de bekende verzorgingsproducten stoppen.

Vooral wanneer zo'n klein lijfje nog niks gewend is (en bezig is een goed werkend immuunsysteem op te bouwen), vind ik ‘t belangrijk een goede start te maken.

- kindertandpasta (zonder fluoride uiteraard van Lavera) - kindertandenborstel van bamboe met bpa-vrije borstelharen (Nordics)

- shampoo/zeep (Attitude) - billendoekjes (Nuby) Vooral over de billendoekjes is al veel geschreven, zelf vind ik 't van belang dat er vooral op evt schrale huid geen gifstoffen komen en omdat de billetjes zo vaak op een dag in aanraking komen met de doekjes, vind ik 't extra belangrijk om hierbij de kiezen voor een natuurlijk product.

Ook zijn er onderzoeken die een verband leggen met huiduitslag en dat wil ik natuurlijk voorkomen bij zo'n teer huidje.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat mijn beide kindjes ondanks zure ontlasting bij doorkomende tanden/kiezen nooit kapotte/schrale billetjes hebben gehad, dus of hier werkelijk een verband mee bestaat mag je zelf invullen..

De billendoekjes zijn echt wel wat duurder zijn dan de standaard billendoekjes, maar persoonlijk vind ik 't dit echt waard.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een (hydrofiel)doekje met zelf gemixte olie oid (er staan diverse receptjes online), maar zoals hierboven ook aangegeven kies ik liever voor 't gemak.

(Wellicht als alle handelingen mij lichamelijk wat minder moeite kosten, had ik een andere keus gemaakt, ook milieu-technisch gezien)

Nu we al wat prachtige lentedagen hebben gehad, vragen mensen mij met regelmaat welke zonneproducten ik gebruik voor mezelf & de kindjes.

Ik ben dus erg fan van Lavera, net als van de after-sun en voor de kindjes gebruik ik de zonbescherming van Attitude.

Ik zou het leuk vinden als jullie door deze blog ook gaan nadenken over dit ándere aspect van een gezonde lifestyle.

Er zijn altijd mensen die meteen beginnen te roepen "je kunt ook niks meer eten" en "geen enkel product is goed voor je" en "je moet toch ergens dood aan gaan", ja werkelijk, ik hoor en lees ze wekelijks deze opmerkingen!

Iedereen mag uiteraard zijn/haar eigen afweging hierin maken, maar ik denk persoonlijk dat alles wat je zelf kan doen om je lichaam te ondersteunen in de (complexe) taak die zij heeft, belangrijk is en er zijn van buitenaf tegenwoordig al zoveel factoren waar je geen invloed op hebt, dat ik de kansen die ik op dit gebied wel heb, met beide handen aangrijp!

Ik ben erg benieuwd wie van de lezers van Pure Generaties wel eens heeft nagedacht over de ingrediënten en invloed van zijn/haar verzorgingsproducten? Ik denk al aardig wat, gezien jullie bestellingen bij ons van natuurlijke verzorgingsproducten!

Welke keuze hebben jullie hierin voor jezelf en je kind(eren) genomen?

Laat ’t mij weten door te reageren onder ’t berichtje op Facebook/Instagram!

Liefs Kim

Ps Om het voor jullie makkelijker te maken om de overstap te maken naar pure verzorgingsproducten, hebben wij een groot aanbod verzorgingsproducten in onze webshop.

Sowieso zijn alle producten die ik in deze blog heb genoemd bestelbaar via ons, staan ze niet in de shop, stuur ons dan een berichtje en wij regelen ’t voor jullie!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!


Uiteraard zijn de tips en adviezen (+ producten) in de blog nooit een vervanging van medische zorg en dient deze alleen ingezet te worden als hulpmiddel. Twijfel je over je gezondheid en eventuele bijbehorende klachten, raadpleeg dan altijd een arts of specialist op dit gebied.

Tags:

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page