top of page

Een knaller van een voedzaam ontbijt; home made wafels! (glutenvrij/lactosevrij/exorfinevrij)Afgelopen Kerst gunden wij onszelf eindelijk een wafel-ijzer. Deze stond al heel lang op ons wensen-lijstje.

Eigenlijk onnodig om ermee tot Kerst te wachten hoor, want er komen geregeld leuke aanbiedingen voorbij bij supermarkten en drogisterijen waar ze voor rond de €15 te koop zijn! Folders in de gaten houden dus.. (uiteraard zijn dit niet de meest verantwoorde varianten, dan zoude wij kiezen voor een keramische variant, maar daar betaal je uiteraard iets meer voor)


Al snel begon ik te experimenteren met receptjes, allemaal lekker, maar ik wou graag een verantwoorde wafel bakken, die je bij wijze van elke dag kan nemen als ontbijt, boordevol voedingsstoffen dus en hij moest ook lekker stevig van structuur zijn.

GELUKT!!

Hieronder deel ik ’t basis-recept met jullie:

Ingrediënten (voor 6 wafels)

Bereidingswijze

Verwarm je wafelijzer voor. Pak een blender en doe daar alle ingrediënten in en mix dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Vet je wafelijzer in met kokosolie (boven en onderkant) en doe je beslag onderin op beide zijden.

Bij mij zijn dit ongeveer 2 kleine juslepels. De zwarte vierkantjes van je wafelvorm moeten bedekt zijn, maar pas op dat je ijzer nog wel gewoon dicht moet kunnen zonder dat deze overloopt.

Bij mijn vorige wafelijzer moeten ze zeker 12 minuten bakken, na minimaal 5 minuten kun je even spieken hoe ’t gaat, maar doe dit niet te vaak om de warmte niet te verliezen. In mijn nieuwe keramische wafelijzer slechts 7 min.

Eet de wafels gewoon zo of ‘beleg’ ze met kokosyoghurt of Griekse yoghurt en gebakken appeltjes in kaneel en hennepzaadjes of met suikervrije jam of met alleen wat honing, varieer lekker!

Uiteraard kun je ook goed je eigen variaties maken met dit basisreceptje door je meel-soorten af te wisselen, of bijvoorbeeld de zoete kruiden te vervangen door een ‘hartige’ variant, denk aan wat kurkuma, Italiaanse kruiden etc.

Ook is ’t een idee om een extra eitje toe te voegen zodat je meer een omelet-wafel krijgt, ideeën te over!

Enjoy!!!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page