De kracht van (edel)stenen!


Wanneer je een blog ziet staan met deze titel, wat is dan ’t eerste dat in je op komt? Bevestigd dit jouw eigen gedachten of kennis óf ben je sceptisch en denk je ‘dat moet ik eerst even lezen’?

Wij zijn allebei overtuigd van de kracht en werking van stenen, of we ’t nou specifiek hebben over edelstenen, barnsteen of bijvoorbeeld Himalaya-zoutsteen (lamp). Waarom? Omdat we letterlijk dagelijks ervaren en hebben ervaren wat ’t voor ons kan doen en bijvoorbeeld ook voor mijn (Kim) zoontje Kick en dochtertje Fien.

Graag nemen we jullie in de blog een klein stukje/beetje mee in de wereld van de stenen, hun specifieke werking en betekenis en stellen we een aantal producten uit onze webshop voor die je wellicht interesseren na ’t lezen van deze blog!

Onstaan van (edel)stenen

Alle (edel)stenen hebben 1 ding gemeen; ze zijn ontstaan vanuit de aarde, ’t is de natuur die hier z’n werk doet, hier komt geen mensenhand aan te pas.

Dit alleen al maakt stenen zo bijzonder, want de aarde kan zélf dus prachtige (krachtige) stenen maken, een onbewerkt product!

De mensenhand komt pas kijken bij ’t zoeken naar deze prachtige schatten en ’t eventueel ‘oppoetsen’ van ruwe stenen tot de prachtige exemplaren zoals wij ze kennen. Uiteraard is het ontstaan een heel langzaam en complex proces, juist dat maakt ze extra bijzonder.

Werking van (edel)stenen

Zonder al te wetenschappelijk te worden, kun je er kort gezegd vanuit gaan dat ons lichaam kan reageren op de energie en trilling van de steen.

Dit kan omdat ons lichaam ook bestaat uit energie en dus uit trillingen.

Alles is energie; herkenning!

Onze hersenen herkennen deze trillingen vanuit energie en zetten biochemische reacties in werking die ons lichaam beïnvloeden.

Hierdoor gaan er processen in werking in ons lichaam die wat doen op vele vlakken zoals fysiek, emotioneel maar ook spiritueel.

Als we stenen bij ons dragen reageert ons lichaam en dus ons biochemische systeem daarop.

Wat is de kracht van (edel)stenen

Elke (edel)steen heeft zijn/haar unieke eigen bijzonder eigenschappen, energie en frequentie.

Met spiritueel gezien maar 1 doel; dat je er profijt van hebt in positieve zin; jouw lichamelijk in balans brengen.

Met als gevolg dat jij zou kunnen groeien en bepaalde punten psychisch of lichamelijk kunnen helen.

Eigenlijk kun je zeggen dat (edel)stenen je terug kunnen brengen naar een soort ‘basis’ uitgangspunt, weer echt handelen vanuit jezelf, zonder invloed van buitenaf.

Sommige stenen versterken elkaars werking, bijvoorbeeld: Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal, ook wel de ‘gouden driehoek’ genoemd.

Welke steen past bij mij?

Vaak kies je intuïtief al voor de (edel)steen die ’t beste bij je past, dit kan zijn omdat je voelt dat je naar een bepaalde steen wordt ‘getrokken’, maar ’t kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een bepaalde kleur maar niet los kan laten.

Ik (Kim) heb ooit ervaren dat ik wou kiezen voor een mooie passende kleur in een ketting met oa edelstenen, maar dat ik een kleur die ik normaal nooit zou kiezen, maar in mijn gedachte bleef en ik daarom moeilijk een keuze kon maken.

Na overleg met iemand die meer kon vertellen over de specifieke werking van deze stenen, begreep ik waarom die ‘afwijkende’ kleur voor mij niet uit mijn gedachte ging. Gelukkig bleef ik bij m’n gevoel en koos toch die kleur en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog heel erg dankbaar voor.

Als je lichaam een bepaald ‘tekort’ heeft, kan dit ook heel duidelijk naar voren komen in je keuze voor een bepaalde steen.

Kies je online een steen uit, laat dan rustig de omschrijving op je inwerken en bekijk goed de foto’s, laat ’t desgewenst even inwerken en maak op een later tijdstip je keuze (bij ons is ’t uiteraard ook mogelijk langs te komen in Borne).

Uiteraard blijft ’t altijd uitproberen/ervaren of deze steen daadwerkelijk de werking heeft waar je op hoopte, wellicht speelden bij je keuze ook weer andere processen mee.

Ook heb je natuurlijk een sterk wisselende behoefte tijdens je leven en de processen die je doorgaat en blijft ’t natuurlijk afstemmen wat op welk moment ’t beste bij je past en je kan ondersteunen op ’t gewenste vlak.

Hoe blijven stenen krachtig?

Bij stenen is ’t van groot belang dat ze met regelmaat ontladen worden van de negativiteit die ze opgenomen hebben.

Je kunt dit vergelijken met een spons waarmee je schoonmaakt; uiteindelijk is hij verzadigd met ‘vuil’ en dien je ‘m helemaal uit te spoelen.

Dit kun je op diverse manieren doen:

  • Onder koud stromend water (let op! Niet elke (edel)steen kan dit aan, lees je goed in)

  • Met salie rook of heilig hout

  • Met hematiet steentjes

Na ’t ontladen is ’t ook belangrijk de steen weer op kracht te laten komen en dus op te laden, ook hier zijn diverse manieren voor:

  • In ’t licht van de (volle) maan leggen

  • Bij bergkristal leggen

  • In ’t zonlicht leggen (let op! Niet elke (edel)steen kan dit aan, lees je goed in)

  • Even in de volle aarde leggen/begraven

Een aantal stenen uitgelicht