Kurkuma, MSM, Rhodiola en nog meer....


Volgens het Nationaal Nieren Fonds leden 1,7 miljoen Nederlanders in 2018 aan chronische nieraandoeningen vanwege pijnstillers (NSAID's) zoals ibuprofen en aspirine.

Nog schokkender is dat nierfalen slechts één van de risico's zou kunnen zijn van Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, Naproxen, Zaldiar en aspirine..

Toch kun je deze pijnstillers kopen ZONDER recept!

In februari 2018 heeft het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) Albert Heijn opgedragen om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van zware pijnstillers zoals Diclofenac, Ibuprofen en Naproxen omdat deze de kans op een hartaanval of beroerte aanzienlijk zouden kunnen vergroten.

Daarbij hoef je deze pijnstillers niet lang te nemen om gevaar te lopen.

Het IVM waarschuwt dat het risico op een hartaanval of een beroerte al vanaf de eerste WEEK na het nemen van een pijnstiller kan optreden, zeker wanneer je ouder dan 50 bent.

Als voedings- en suppletietherapeut is het confronterend om zoveel cliënten te zien die vertrouwen op pijnstillers (NSAID's) om hun pijn te verlichten.

De meeste van hen zijn zich niet bewust van de eventuele risico's van deze medicijnen.

Als voeding- en leefstijlverandering niet snel genoeg verlichting geeft (of kan geven) van oa pijn dan grijpen de meesten toch weer naar bovengenoemde middelen.

Daarom ga ik, als mij daarom gevraagd wordt, bij chronische (pijn-) klachten ook een supplementen-advies uitbrengen en wel een met de volgende ingrediënten:

Werelds krachtigste natuurlijke pijnstiller groeit in de hete, zanderige bodem van Zuidwest-India —> KURKUMA!

De moderne geneeskunde begint nu in te zien wat traditionele Indiase genezers al duizenden jaren weten: kurkuma zou wel eens de krachtigste pijnstiller van de natuur kunnen zijn.

Alleen al in de afgelopen 25 jaar zijn er meer dan 3.000 onderzoeken uitgevoerd naar de gezondheidsvoordelen van kurkuma en zijn werkzame bestanddeel, curcumine.

Wist je dat rugpijn, nekstijfheid, gezwollen vingergewrichten, pijnlijke heupen en knieën, migraine en bijna elke vorm van pijn meestal één enkele, verborgen oorzaak hebben?

Die oorzaak is vaak ‘chronische ontsteking’.

Normaal gesproken is een ontsteking een goede zaak. Het is een natuurlijk onderdeel van je immuunsysteem en de beste verdedigingslinie van je lichaam tegen ziekte en kwaaltjes.

Soms gaat je immuunsysteem echter met de ontstekingsvorm door en ontstaat chronische ontsteking.

Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, Naproxen, Zaldiar, aspirine en andere pijnstillers verlichten de pijn door de chronische ontsteking te verminderen.

Het probleem is echter dat veel onderzoeken laten zien dat 't ook mogelijk zou kunnen zijn dat deze pijnstillers het risico op nierfalen, een hartproblematiek, een beroerte en misschien nog wel erger.. zouden kunnen verhogen!

Een paar jaar geleden testten wetenschappers 12 verschillende niet-steroïde anti-inflammatoire middelen. Ze wilden zien welke de beste waren in het verminderen van pijnveroorzakende ontstekingen.

Deze wetenschappers testten pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, Naproxen, Zaldiar, aspirine, evenals natuurlijke geneeswijzen zoals resveratrol en kurkuma.

Ze ontdekten dat Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, Naproxen, Zaldiar, en aspirine de MINST krachtige ontstekingsremmende middelen waren.

KURKUMA (als een curcumine-extract) was de MEESTE KRACHTIGE bij het verminderen van ontstekingen.

Er zijn honderden andere studies die bewijzen dat kurkuma - en in het bijzonder de werkzame stof curcumine - één van de veiligste, meest effectieve pijnstillers is die de mens kent.

Heb je bijvoorbeeld moeite om 's morgens uit bed te komen vanwege teveel pijn? Kost het je een uur of twee voordat jouw gewrichten en spieren loskomen voordat je de dag kunt beginnen?

Een overzicht van 8 klinische onderzoeken die zijn gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food bewijst dat kurkuma je zou kunnen helpen door de pijnklachten te verminderen of zelfs weg te nemen!