What I eat in a week! Foodblog!

Zooo wat hebben jullie massaal en leuk gereageerd op mijn vorige blog 'What I eat in 4 days' ! Echt heel leuk en uiteraard motiveerde mij dat om nog een keer mijn eten bij te houden, deze keer een hele week! Mijn eten wijkt hier en daar wel ietsje af van wat ik normaal zou eten ivm de vakantie (ik gun mijzelf wat meer vrijheid bijvoorbeeld qua 's avonds wat extra's), maar grotendeels kan een dag er zo uitzien van mij. Vooral veel afwisseling, de ene keer een ontbijtje, de andere keer een tussendoortje, net hoe 't uitkomt. Én vooral hoe mijn lijf voelt en welke behoefte ze aangeeft, want ik vind 't enorm belangrijk om hiernaar te luisteren! Dit dagelijks afstemmen met mijn lijf heeft mij heel veel gebracht..


(Disclaimer: neem mijn eetpatroon niet klakkeloos over, ieder mens is anders en ieder lichaam heeft andere behoeften! Ik heb zomaar een week mijn voeding gefotografeerd, in een vakantie-periode met enkele dagen van huis. Op vrijwel op alle dagen heb ik aardig wat bewogen of gesport. Deze dagen weerspiegelen echt niet een 'optimaal gezonde lifestyle', maar kunnen je wellicht wel op ideeën brengen!)

Voor de food-foto's komen: Mijn drinken heb ik niet op de foto gezet. Ik drink eigenlijk alleen maar (warm) water, thee en maximaal 1 cafeïne vrije koffie per dag. De extra drankjes staan wel op de foto!


--> Elke ochtend begin ik met een groot glas lauwwarm-water en daarna een glas lauwwarm-water met een 1/2 uitgeperste citroen en gembersap* een aantal keren per week voeg ik hier nog primal goddess collageen* aan toe (dit alles drink ik met een glazen rietje* ivm 't behoud van mijn tandglazuur):


Vrijdag:

 • Ontbijt: Geen ontbijt voor mij vandaag, ik heb geen honger tot de lunch (kleine uitleg; mijn 'maag' knorde om half 11 even, dit kijk ik altijd even aan, maar dit verdween weer en was dus enkel 't opschonen van mijn lichaam, er was nog geen behoefte aan voeding)

 • Lunch: bietensalade met appel, noten en hennepzaad*

 • Tussendoor (3 uur/half 4): bij 't speeltuintje at ik net zoals de kindjes een Nakd-reep

 • Avondeten: Nasi (a la papa = met omeletreepjes en vegetarische spekjes) met zelfgemaakte pinda-saus, wat augurkjes en een paar kroepoekjes (ik schep 2 keer op!)

 • 's avonds aten wij wat tamari-nootjes en dronk ik een glas Soof*

Zaterdag:

 • Ontbijt: Wederom geen ontbijt voor mij, vandaag ga ik met Daphne een dagje naar Enschede, met een bezoekje aan ETN Saladebar in 't vooruitzicht, dus ik weet dat er nog genoeg gaat komen!

 • Lunch: Zoals gezegd hebben we voor de lunch gereserveerd bij ETN Saladebar, ik start met een kleine linzensoep (zooooo lekker) en neem daarna een vegan poke-bowl met een flesje bio gember-citroen drank. Als toetje nemen we een chai-latte met havermelk en een tahin-bar (glutenvrij/suikervrij)

 • Avondeten: denk dat iedereen snapt dat ik nog vol zat van de lunch etc. en met 't vooruitzicht van hapjes in de avond, sla ik dit over!

 • 's Avonds: krijgen we bezoek en hebben we een hapjes-plank op tafel, ik neem: glutenvrije toastjes (rijst) met zelfgemaakte tonijnsalade en zelfgemaakte eiersalade, olijven, komkommertjes/worteltjes en wat tortilla-chipjes en paprika-chipjes. Ik drink er een glas Soof * bij.

Zondag:

 • Ontbijt: de 3e dag op de rij dat ik echt geen behoefte heb aan ontbijt, ik ga eerst lekker sporten thuis

 • Lunch: Restjes-lunch; rauwkostsalade, veldsla, komkommer, wortel, verse ananas en als topping wat zonnebloempitten en tamari-nootjes

 • Tussendoor: Een appel en een stukje extra pure chocolade met cacao-nibs en zeezout (nam ik mee van de Dille en Kamille in Enschede)

 • Avondeten: Glutenvrije pasta (rijst) met home-made pasta-saus (uit de vriezer), ik schepte 2x op (de man en kindjes aten dit met kleine bio gehaktballetjes)

Maandag:

 • Ontbijt: Na 't sporten ontbijt ik met een smoothie van oa: diepvries-bessen, Sunwarrior Snicker-doodle* en avocado

 • Lunch: Na de smoothie gingen we naar 't bos, bij thuiskomst aten we een lekker tahin-taartje (nam ik mee van ETN Saladebar) met een kopje koffie

 • Tussendoor: halverwege de middag at ik een kiwi en wederom wat tamari-nootjes

 • Avondeten: zoete aardappel met wat kruiden uit de airfryer, broccoli en boontjes en een paar vegetarische nuggets (ik schepte hierna nog aardig wat groenten op en ook nog wat aardappeltjes), ik at er ketchup en chilisaus bij zonder suiker van Verstegen/Illie-Billie

Dinsdag: