top of page

Voedzame kapsalon (vegan/glutenvrij/lactosevrij/exorfine-vrij)!


Dit stond al langere tijd op ons lijstje om te maken! Want hoe lekker ziet dat er altijd uit? Alleen niet toegankelijk bij een 'afhaal' meestal als je geen kaas en vlees eet. En uiteraard ook niet zo gezond.. Dus tijd voor een Pure Generaties variant! Hier schakelden we de fastfood-koning hem zelf voor in; Jan! Dankjewel voor dit lekkere recept!


Benodigdheden:

- Ovenschaaltje

- Oven en/of airfryer


Ingrediënten (voor 1 a 1,5 pers):

- een aantal aardappels/zoete aardappels

- Pulled oats (Gold en Green) of een andere vleesvervanger (wij kiezen vaak voor deze, want hij is erg lekker én bevat geen soja)

- plakjes vegan kaas (Violife)

- scheutje tamari

- komkommer

- cherry-tomaatjes

- avocado

- olijven

- ui

- ijsbergsla (1/2 zakje)

- chilisaus (wij zijn fan van de chilisaus van Verstegen 'Illie Billie' zonder suiker)

- extra vierge kokosolie om te bakken

Aan de slag:

Maak van de aardappels naar keuze, patatjes en bak deze krokant in de oven of airfryer. (Wij bakten de patatjes +/- 20 min in de Airfryer op 180 graden, vooraf weken we ze altijd eventjes in water en deppen ze daarna goed droog). Ondertussen bak je de pulled oats op middelhoog vuur met een beetje kokosolie. Zelf kruid ik deze altijd met wat paprika-poeder, gemalen peper en ik blus 't af met een scheutje tamari.


Snij nu alvast de groenten in plakjes!


Pak een ovenschaaltje, schep daarin de patatjes, daar bovenop de pulled oats en daar bovenop leg je de plakjes plantaardige kaas. Zet dit een paar minuutjes in de oven onder de gril-stand, bij ons is dat 300 graden. Als dit genoeg gesmolten is haal je 't schaaltje eruit.


Strooi wat paprika-poeder op de kaas en vervolgens wat van je zelfgemaakte knoflooksaus. Dan begint 't afmaken van je kapsalon. Verdeel wat van de groenten over de kaas, dan een laagje sla, weer een laagje groenten etc. Top af met weer wat knoflooksaus en chilisaus.Zoooo lekker, eet smakelijk!!


ps. uiteraard kun je deze variant ook maken met vlees zoals bijv. shoarma en gewone kaas, neem wat jij lekker vindt, waar jouw lichaam tegen kan en waar jij je goed bij voelt!


(Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze webshop!)

1 Comment


Esther Groothuis
Esther Groothuis
Sep 01, 2020

Nou daar gaat ie dan😋


Like
Populairste blogs
Eerder geplaatst