top of page

Sweet & Salted dessert (Glutenvrij/Vegan/Exorfinevrij)


Soms wil je gewoon een toetje, iets zoets in de avond.. Hoe fijn als je deze ‘craving’ kan combineren met iets fijns terug doen voor je gezondheid?

Dit toetje is naast superlekker (denk; salted caramel) PROBIOTISCH en dus een weldaad voor je darmen! Aardappels/pasta/rijst na koken een nachtje afgesloten in de koelkast, is een hele fijne optie voor je darmen. Er wordt op deze manier resistent zetmeel gevormd. Zoete aardappels staan hierbij met stip op 1!


- Glutenvrij - Vegan

- Hormoonproof

- Exorfinevrij

- Probiotisch!

(Let op: je maakt dit toetje minimaal een dag/aantal uur voor je ervan wil genieten!)

Ingrediënten voor 1 toetje:


- 1 kleine zoete aardappel

- Scheutje mct-olie

- 1/2 theelepel koekkruiden

- 2 theelepels chiazaad

- Flinke snuf keltisch zeezout

- Sweet cacao nibs als topping


(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!)

Benodigdheden:


- Oven - Blender

- Koelkast

Bereiding:


- Verwarm de oven voor op 200 graden - Prik een paar gaatjes in de aardappel, leg ‘m in een ovenschaaltje (of op de bakplaat) en pof ‘m in zo’n 25-30 min gaar (Tip: ik doe dit altijd als ik de oven heb gebruikt voor een ander ovengerecht, dan hoef je ‘m niet opnieuw op te warmen en heb je de gepofte aardappel in de koelkast liggen voor later die week!)

- Laat ‘m afkoelen en bewaar ‘m in een afgesloten bakje (minimaal) 1 nacht in de koelkast - Doe (een aantal uur voor je wil genieten van toetje) de aardappel in stukjes in de blender, voeg de avocado-olie, kruiden en zout toe en een heel klein beetje kokosmelk (genoeg om te kunnen mixen), mix nu tot je een romige dikke substantie hebt - Doe dit in een bakje/potje en voeg de chiazaad toe en roer dit goed door. Laat even een paar minuten staan en roer weer goed door, zet ‘t daarna in de koelkast - Top ‘t toetje voor je ervan wil genieten af met heerlijke sweet cacaonibs!

Geniet ervan!

Comentários


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page