top of page

Simpele glutenvrije pasta met garnalen! (EXORFINE-VRIJ)


Soms heb je echt wel zin in iets voedends, maar absoluut geen zin om daar langer dan 20 minuten mee bezig te zijn.. Herkenbaar? Tijdens de hitte-golf van afgelopen week, die nog steeds voortduurt, maakte ik deze pasta en er werd na delen meerdere keren om 't receptje gevraagd, dus hierbij:


Ingrediënten (2 a 3 pers):

Bereiding:


Begin met 't snijden van de groenten: lente-ui in kleine ringetjes, de courgette in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Fruit de uitjes in wat extra vierge kokosolie op middelhoge warmtebron. Als ze glazig zijn, voeg je hier de courgette aan toe, bak dit even kort mee. Voeg de kurkuma toe en bak kort (!) mee. Voeg de broccoli + erwtjes toe en schep goed om. Voeg wat Italiaanse kruiden toe.

Doe 't pakje rijstroom of kokosroom erbij en vul evt aan met wat water als de harde stronkjes van de broccoli nog niet onder vocht staan. Laat dit zachtjes (!) pruttelen. Zet ondertussen 't water voor de pasta op. Wanneer dit kookt, kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Dep vast de garnalen droog en zet een pannetje neer waarin je deze straks gaat bakken. Roer af en toe je groenten mengsel door en controleer of de broccoli al beetgaar is. Zodra de broccoli gaar is, voeg je de gekookte pasta toe en roer goed door, voeg peper en zout naar smaak toe. Bak nu de garnalen 2 a 3 minuten en maak de bordjes op!


Eet smakelijk!


Tips:

  • Laat de garnalen achterwege en maak 't gerecht VEGAN, zelf vind ik dit heerlijk met wat cashewnootjes of pijnboompitjes

  • Ideaal als lunch, ook om koud te eten; koude pasta (nachtje in koelkast) = probiotica voor je darmen

  • Voeg lekker knoflook toe voor een extra smaakbeleving en gezondheidsboost! (ik had geen zin deze te hakken in de hitte.. ;-) )

Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze Puregeneraties-webshop!

Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page