top of page

Salted orange drink: PROBIOTISCH! (Glutenvrij/Vegan/Exorfinevrij)


Al vaker heb je bij ons kunnen lezen dat aardappels/rijst/pasta koken en daarna een nachtje in de koelkast bewaren, een hele fijne optie is voor je darmen. Er wordt op deze manier resistent zetmeel gevormd. Zoete aardappels staan hierbij met stip op 1! Korte uitleg: Resistent zetmeel is een type zetmeel dat niet in de dunne darm wordt verteerd, maar wel wordt gefermenteerd in de dikke darm. De enzymen van ons spijsverteringskanaal kunnen het simpelweg niet afbreken. Dit heeft als voordeel dat deze suikers niet vrijkomen in het bloed, maar dat er ondertussen wel door de dikke darmbacteriën boterzuur van wordt gemaakt! Dit voedt de goede bacteriën id darm waardoor deze toenemen en we weten allemaal dat een goede darmgezondheid de basis is voor een goede gezondheid! Deze smoothie wil je echt, want hij smaakt ‘salted-caramel-achtig’! Echt een keer proberen en laat je verrassen!!

- Glutenvrij - Vegan - Hormoonproof - Exorfinevrij - Probiotisch!

Ingrediënten voor 1 grote smoothie (of 2 kleine):

- Zoete aardappel - Kokosmelk - Scheutje avocado-olie - 1/2 theelepel koekkruiden - Flinke snuf keltisch zeezout

(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!) Benodigdheden:

- Oven

- Blender Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200 graden - Prik een paar gaatjes in de aardappel, leg ‘m in een ovenschaaltje (of op de bakplaat) en pof ‘m in zo’n 25-30 min gaar (Tip: ik doe dit altijd als ik de oven heb gebruikt voor een ander ovengerecht, dan hoef je ‘m niet opnieuw op te warmen en heb je de gepofte aardappel in de koelkast liggen voor later die week!) - Laat ‘m afkoelen en bewaar ‘m in een afgesloten bakje (minimaal) een nacht in de koelkast - Doe de aardappel in stukjes in de blender, voeg de avocado-olie, kruiden en zout toe en vul tot 3/4 aan met kokosmelk, mix tot je een romige smoothie hebt Geniet ervan!


Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page