top of page

Romige boordevol groenten soep! (vegan/exorfinevrij)


Deze romige groentensoep is super-makkelijk te maken en echt ontzettend lekker! Zet daar nog even naast dat 't natuurlijk een bommetje aan vitaminen is, wat je in 1x binnenkrijgt! Bij ons dé favoriete soep van 't gehele gezin.. Heerlijk als avondeten met wat gerookte (wilde) zalm erin en bij de lunch voor een extra groenten-boost!


Benodigdheden:

- Staafmixer

- Grote soeppan


Ingrediënten voor een grote pan:


- 1 bio broccoli

- 1 bio courgette

- 1 bio prei

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- Blikje (270 ml) ongezoete kokosmelk

- 1 theelepel kurkuma

- Extra vierge kokosolie om in te bakken

- Water

- Optioneel gerookte (wilde) zalm

Werkwijze:


Zet een grote soeppan klaar en snij de broccoli (helemaal! incl stronk) in kleine roosjes/stukjes. Doe dit ook met de courgette en prei. De ui & knoflook wat fijner. Doe wat kokosolie in je soeppan en fruit de ui & knoflook aan, voeg daarna de prei-ringetjes toe en laat even meebakken, hou je warmtebron vrij laag. Voeg de kurkuma toe en laat even mee fruiten. Zet je warmtebron hoger en voeg de courgette toe en bak even aan, voeg daarna de broccoli toe en schep even goed om. Verkruimel de soepblokjes en voeg de kokosmelk toe. Vul aan met wat water tot de groenten net niet helemaal onder té vocht staan, dit komt goed zodra ‘t kookt. Voeg de rest van de kruiden toe (zout pas op ‘t laatst wanneer nodig na proeven). Breng aan de kook en laat +/- 20 min zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en proef of de soep genoeg op smaak is, voeg evt nog wat kruiden toe.


Tips:

- Na ‘t opdienen voeg je de gerookte zalm in stukjes toe waardoor deze langzaam gaart in de hete soep of je strooit er voor de 'bite' wat hennepzaad over zoals wij deden!

- Lekker met een glutenvrij haver-crackertje of wat spelt-soepstengels met roomboter!

Alle groen onderstreepte producten, zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Yorumlar


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page