Ovenschotel ‘with memories’! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)


Jaren en jaren geleden maakte ik, toen ik nog thuis woonde, een ovenschotel voor mij en mijn moeder nav een bestaand recept.

Onderdeel daarvan was één of andere kruidenmix uit een pakje en slagroom.

Niet zo heel erg gezond, maar wel heel erg lekker.

Iets wat zelfs jaren later nog wel eens ter sprake kwam!

Niet omdat ‘t een culinair-hoogstandje was (eigenlijk gewoon Hollandse pot!), maar omdat ‘t ‘gewoon’ heel lekker was!

Onlangs probeerde ik dit receptje na te maken, nav de smaak-beleving die ik nog in mijn hoofd had.

Goedgekeurd door zowel Daphne als door mij!


Benodigdheden:

· ovenschotel

· grote wat diepere pan zoals een wok of hapjespan

· stoompan of kookpan met vergiet

Ingrediënten:

· 1 ui

· 1 teen knoflook

· pakje vegetarische kipstukjes of 2 gewone bio kipfilets

· 1/2 pakje rijstroom

· 1/2 zak bio diepvriesdoperwtjes

· 1/2 zak diepvries wortelrijst

· kruidenzout

· peper

· 1 theelepel kerrie

· Italiaanse kruiden

· Zakje aardappelpuree (water/plantaardige melk/zout) (of zelf aardappelpuree maken van verse aardappels uiteraard)

· glutenvrij paneermeel

· paar ‘vlokjes’ Flora plant boter (of roomboter)

· kokosolie om in te bakken


Werkwijze:

Snij de ui en knoflook fijn.

Zet de stoompan vast op je warmtebron, zodat ‘t water aan de kook kan komen.

Verhit wat kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.

Doe de vega-kip hierbij en bak dit even aan op niet te hoog vuur, je wil niet dat de uitjes verbranden.

Voeg de kerrie erbij en bak even mee.

Inmiddels kookt vast ‘t water vd stoompan, doe de doperwtjes en wortelrijst hierin en stoom voor een minuut of 2-3.

Zet ‘t vuur lager en doe de rijstroom en rest van de kruiden bij je ui-kip mengsel, laat dit zachtjes pruttelen.

Doe je groenten hierbij, roer goed door en proef of ‘t op smaak is!