top of page

Mijn ervaringen met Daysy..


Enorm blij zijn wij met Kick en Fien, maar een derde kindje hoeft van ons niet meer, we zijn compleet!

Al voor de bevalling van Fien (2 jaar geleden), ging ik opzoek naar een natuurlijke manier om mijn cyclus te 'tracken', zodat ik geen anticonceptie hoef te gebruiken op mijn niet-vruchtbare dagen.

Dit laatste heb ik gelukkig alleen maar tijdens mijn puber-jaren gedaan (anticonceptiepil) en daarna afgezworen.

Herkennen jullie dat 'vlak' zijn qua stemming? Dat is wat mij altijd bij is gebleven, 't nauwelijks kennen van emoties, positief of negatief, zó onnatuurlijk!

Oké oké, af en toe zijn de 'moodswings' ook niet fijn (hè Jan?!), maar daar is met voeding en suppletie grotendeels goed in te sturen.


In mijn zoektocht kwam ik Patricia Dijkema tegen op een beurs. Zij is eigenaresse van oa Daysy Nederland. Zij legde mij de werkwijze en technologie achter de Daysy uit en ik was meteen om.

Vrij snel na de geboorte van Fien ben ik begonnen met meten en er nooit meer mee gestopt.. Én dat zonder verdere gezinsuitbreiding.. ;-)


In deze blog lezen jullie meer over mijn ervaringen met Daysy en wat achtergrond-info over de Daysy zelf.

Zijn er nadien nog vragen? Laat gerust weten via pb op de socials of via een mailtje naar kim@puregeneraties.nl


Zoals veel van jullie weten, ben ik (zijn wij) absoluut geen fan van synthetische hormonen.

Dit kan ons lichaam dermate veel en heftig beïnvloeden, met vaak (ernstige) klachten als gevolg.

Veel liever zien wij dat 't lichaam van een vrouw mag doen waarvoor zij gemaakt is!


Gelukkig ervaren heel veel vrouwen tegenwoordig al, hoe enorm fijn 't voelt als je 't heft in eigen hand neemt, je lichaam leert kennen en begrijpen en kan meebewegen op de natuurlijke vrouwelijke cyclus.

Waarom ons lichaam de gehele maand (en jaar in, jaar uit) zo in de war brengen met hormonale anticonceptie, als we eigenlijk maar 6 dagen (!) per maand zwanger kunnen worden? (5 dagen voor de ovulatie en op de dag van de eisprong zelf..)

De Daysy doet eigenlijk niks meer en niks minder als, aan de hand van je basale lichaamstemperatuur, berekenen wanneer je ovuleert.

Zo weet je wanneer je tijdens intieme momenten voor extra bescherming mag zorgen.

Of juist niet wanneer gezinsuitbreiding wel hoog bovenaan jullie wensen-lijstje staat!

Het klinkt simpel, maar er zit een behoorlijke berekening achter om deze afwijkingen in temperatuur goed te kunnen interpeteren. Vandaar dat meten met een gewone thermometer ook niet aan te raden is.. ;-)


Wat houdt 't nou precies in? Elke morgen (voordat je uit bed gaat!), meet je je basale lichaamstemperatuur onder je tong (+/- 60 sec) en indien je menstrueert geef je dat ook aan op de Daysy-computer.

Dan berekent de Daysy hoe 't zit qua vruchtbaarheid en geeft middels een lampje aan, of je vruchtbaar bent of niet (rood = vruchtbaar/ groen = niet vruchtbaar/ geel = cyclusvariatie/leerfase).

De Daysy bewaart je gegevens zodat je altijd inzicht hebt in je cyclus. De methode is gebaseerd op 5 miljoen menstruatiecycli en 30 jaar onderzoek, hier kun je dus zeker op vertrouwen en twijfelt de Daysy aan de meting, dan zal zij nooit groen licht geven!

(Meer info over de betrouwbaarheid en alle onderzoeken die hieraan ten grondslag liggen via de website van Daysy-Nederland --> daysynederland.com)

Uiteraard heeft elke vrouw haar eigen unieke cyclus, niemand is 't zelfde!

Het mooie van de Daysy is dat zij jouw unieke cyclusritme leert kennen en beoordelen. Stress en emoties kunnen van invloed zijn op jouw cyclus.

Doordat je dagelijks registreert middels een meting, kan Daysy deze veranderingen in jouw leven herkennen en aangeven.


Zoals ik al aangaf kan Daysy ook juist ingezet worden voor gezinsplanning.

Hoe fijn is 't dan om te weten wanneer jouw 6 vruchtbare dagen zijn? Koppel de app (Daysyview) van Daysy dan meteen naar de smartphone van je partner en de vrije dagen zijn gepland.. ;-)

Zonder grapjes, soms liggen er aan 't moeilijk zwanger kunnen worden geen grootste problemen ten grondslag, is slechts 't weten van 't exact vruchtbare moment al genoeg! (als binnen 6-12 maand er geen gewenst resultaat is, onderneem dan verdere stappen..) Zelf dacht ik altijd doordat ik mijn eisprong voel (au!), dat ik exact wist wanneer mijn meest vruchtbare dag was, echter bleek uit de grafiekjes van Daysy, dat ik waarschijnlijk 't 'loskomen' van 't eitje voel en mijn vruchtbare dagen iets later liggen..

Zelf begon ik 2 jaar geleden met de Daysy 1.0 en inmiddels mocht ik dankzij Daysy Nederland overschakelen op een Daysy 2.0.

Het verschil?

De Daysy 2.0 heeft een oplaadbare batterij (die van mijn 1e Daysy heb ik slechts 1x moeten vervangen) en de 2.0 beschikt over blue-tooth, waardoor je geen kabeltjes meer nodig hebt om je informatie over te zetten naar de app.

Zelf gebruikte ik de Daysy vrijwel altijd zonder app, 't lampje in de ochtend was genoeg info voor mij!


Daysy Nederland geeft 2 jaar garantie en support na aankoop van een Daysy.

Je kunt met alle vragen bij ze terecht en ze zijn erg goed bereikbaar, maar je vindt echter op hun website al vrijwel alle antwoorden op mogelijke vragen, ze hebben een uitgebreide FAQ.


Kun je je voorstellen hoe fijn 't voelt om je lichaam steeds beter te leren kennen, meer en meer in contact te komen met jouw vrouw zijn?

Ik ben er door ervaring echt voorstander voor om juist meer kracht te halen uit onze maandelijkse (maan-)cyclus en dit vóór je te laten werken, want dan kun je juist zo mooie dingen over jezelf en je lichaam ontdekken.

Meer hierover kun je bekijken in mijn filmpje over de cyclusplanner, want ook Vivian Reijs vindt Daysy een aanrader voor vrouwen om te gebruiken! (Blz. 31 van de Cyclusplanner!

Daysy is voor mij echt de perfecte manier om dit proces met 't praktische te verbinden.


Zou dit voor jou ook een mooie oplossing kunnen zijn?


In overleg met Patricia Dijkema van Daysy Nederland, mogen wij de Daysy nu ook aanbieden in onze webshop!Uiteraard is de Daysy nooit een vervanging van medische zorg of anticonceptie en dient deze alleen ingezet te worden als hulpmiddel. Twijfel je over je gezondheid en eventuele bijbehorende klachten, raadpleeg dan altijd een arts of specialist op dit gebied.


Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page