Lekker zo'n husseflusse maaltijd! (glutenvrij/lactosevrij/Exorfinevrij)


Oooooh wat lekker...weer zo’n husseflusse maaltijd met de producten die voor het grijpen liggen! 

Soms heb je even geen inspiratie of geen zin om iets volgens een recept te maken.


Dan kan even rondkijken in je koelkast, kelder, garage, voorraadkast en van daaruit iets in elkaar flansen een heerlijke verrassing opleveren.


Dit vond ik oa in mijn voorraad en daar ging ik mee aan de slag:


3 grote zoete aardappelen 

2 pakjes bio bietjes

1 prei

1 zoete paprika 

2 bio hamburgers

1 bakje shiitakes  


Waarom zijn dit nu zulke fantastische producten om gewoon in huis te hebben?


Bietjes bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen betanine en betalaïne zeer krachtige antioxidanten. Bieten horen tevens tot de rijkste bronnen van nitraat (stikstofoxide), dat een positieve werking heeft op onze aderen.


Bietjes:

  • Verbeteren de doorbloeding van hersenen

  • Verlagen de bloeddruk 

  • Verminderen de insuline afgifte 

  • Verbeteren sportprestaties 

  • Werken anti-kanker 

  • Gaan ontstekingen tegen 

  • Kunnen oxidatie van LDL-cholesterol voorkomen 

  • Beschermen tegen hart- en vaatziekten 

  • Verbeteren de cognitieve functie (reactietijd), bij mensen met diabetes type 2

  • (bron Juglen Zwaan)

Waarom zijn shiitakes zo gezond, ze zijn nl: 

- een bron van eiwitten - een bron van kalium  - een bron van magnesium  - bevatten goed opneembare vit D (aanrader in de wintermaanden)  - Onderzoeken hebben uitgewezen dat lentinan, een stof in de shiitake, een kankerremmende werking heeft. - een echte weerstandbooster - shiitake bevat zelfs wat vitamine B12, daarom past de shiitake prima in een vegetarisch voedingspatroon. Waarom rode zoete puntpaprika

  • Een paprika bevat 3 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel

  • In een rode paprika zit twee keer meer vitamine C dan in de groene paprika.

  • Bevat B11 (foliumzuur)

  • Bevat kalium 

  • Bevat vit E (voor een gezonde huid) 


Waarom zoete aardappel (bataat):  - Wetenschappers hebben vastgesteld dat de zoete aardappel tegen dikkedarmkanker kan beschermen, de Bataat bevat veel vezels die pas in de dikke darm verteerd worden. - de oranje bataat bevat het meeste bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in het menselijk lichaam omgezet naar vitamine A, goed voor oa de ogen - bataten bevatten een unieke proteïne genaamd sporamine, deze kan als een antioxidant werken


Hoe heb ik deze producten nu verwerkt? Dit recept is genoeg voor 2/3 personen.

- De aardappels geschild en in bodempje water gekookt. 

- Bietjes in eigen vocht warm gemaakt. 

- Hamburgers in stukjes gebakken in floraplant boter. 

- Zijn deze goed aangebakken, dan ringetjes prei, stukjes paprika en klein gesneden shiitakes erbij, goed warm roerbakken. 

- Aardappels afgieten en de bietjes met wat bietenvocht erbij door elkaar stampen (beetje grof laten) 

- Dan husseflusse erop en erdoorheen lepelen!! 


En klaar is je alternatieve rodebietenstamp!


Eet smakelijk!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG