Krokante kipburger! (glutenvrij/Exorfinevrij)


Dat Kim’s man goed kan koken en vooral ook erg houdt van koken, dat weten jullie misschien niet hè? Eigenlijk is haar man Jan een veel betere kok dan zij is! Dus af & toe delen we ook eens een receptje van zijn hand. Zelf vond hij dit wel een erg simpel receptje, maar wij hebben begrepen dat dat juist is waar jullie naar opzoek zijn!


Krokante kipburger!


- Glutenvrij

- Meukvrij (ingrediënten vd kant & klare versie wel eens bekeken??)

- Exorfinevrij


Ingrediënten (2 burgers):


- Grote bio kipfilet (of 2 kleine)

- Peper

- Keltisch zeezout (of deze)

- Paprika poeder

- Klein beetje glutenvrije bloem

- 1 bio ei

- Cornflakes (suikervrij! + bio!)

- Extra vierge kokosolie voor ‘t bakken


(De groen onderstreepte producten bestel je door aan te klikken direct in de Pure Generaties webshop!)


Benodigdheden:


- Keukenmachine

- Koekenpan


Bereiding:


- Sla de kipfilet plat (evt ook nog in burger formaat snijden)

- Voeg de kruiden toe

- Doe 2 a 3 handen cornflakes id keukenmachine en maal iets fijner

- Haal de kipfilet door de bloem

- Klop ‘t eitje en haal de gebloemde kip hierdoor

- Haal nu de kip door de fijngemalen cornflakes

- Bak in ruim kokosolie tot ze krokant zijn


Geniet ervan! Hier zijn de kindjes er dól op!!


Lekker zo bij de maaltijd, op een ‘aangekleed’ broodje of wrap óf maak er een borrel-hapje van..