Gezondere chocoladetaart! (Glutenvrij/Exorfinevrij)
Dit is en blijft een succes hier tijdens verjaardagen vd kids (legotaart) en bij andere feestelijke aangelegenheden! (Jubileum) Gezonder/natuurlijker dan taart uit de winkel, ontzettend lekker én geschikt voor mensen met intoleranties..
Glutenvrij
Exorfinevrij (mits je 't bij 1 stukje kunt houden..)
Geraffineerd suikervrij
Ingrediënten:
- 200 gr ongezouten plantaardige boter (of roomboter als je dit kan verdragen!)
- 2 theel vanille-extract (suikervrij)
- 75 gr rauwe cacao-poeder
- 200 gr zachte ontpitte dadels óf 200 gr dadelblok
- 80 ml ahornsiroop (maple-sirup)
- 6 bio eieren
- 60 gr kokosbloesemsuiker
- 60 gr amandelmeel
- 60 gr rijstmeel
(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!)
Bereiding:
- Smelt de boter + vanille in een pannetje, zeef de cacao erboven, verwarm op laag (!) vuur tot een egale substantie en laat afkoelen
- Doe de dadels + ahornsiroop + afgekoelde boter/cacao mengel in een keukenmachine en maal tot een gladde massa, doe dit in een grote kom
- Klop de eieren + kokosbloesemsuiker op hoge snelheid (!) op met een mixer gedurende zo’n 7 à 8 min, tot ‘t zo’n 3x meer is geworden
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Schep 1/3 van dit mengsel met een spatel heel voorzichtig (!) door ‘t chocolade-mengsel, voeg daarna ‘t meel toe, roer voorzichtig door en dan heel voorzichtig (!) de rest van ‘t opgeklopte ei-mengsel erdoor roeren
- Pak een springvorm (18-20 cm), leg een bakpapier op de bodem en vet de randen in. Doe ‘t beslag hierin en bak de taart af in +/- 50 à 55 minuten (stevig aanvoelen, binnenkant blijft kleverig)
- Laat afkoelen in de vorm en versier naar wens!
Heerlijk bij de koffie, maar ook als dessert met (plantaardige) slagroom & wat rood fruit wordt hij vast gewaardeerd!
(recept gebaseerd op een recept van Donna Hay)
Comments