top of page

Gezondere chocoladetaart! (Glutenvrij/Exorfinevrij)


Dit is en blijft een succes hier tijdens verjaardagen vd kids (legotaart) en bij andere feestelijke aangelegenheden! (Jubileum) Gezonder/natuurlijker dan taart uit de winkel, ontzettend lekker én geschikt voor mensen met intoleranties..


Glutenvrij

Exorfinevrij (mits je 't bij 1 stukje kunt houden..)

Geraffineerd suikervrij


Ingrediënten:


- 200 gr ongezouten plantaardige boter (of roomboter als je dit kan verdragen!)

- 2 theel vanille-extract (suikervrij)

- 75 gr rauwe cacao-poeder

- 200 gr zachte ontpitte dadels óf 200 gr dadelblok

- 80 ml ahornsiroop (maple-sirup)

- 6 bio eieren

- 60 gr amandelmeel

- 60 gr rijstmeel


(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!)


Bereiding:


- Smelt de boter + vanille in een pannetje, zeef de cacao erboven, verwarm op laag (!) vuur tot een egale substantie en laat afkoelen

- Doe de dadels + ahornsiroop + afgekoelde boter/cacao mengel in een keukenmachine en maal tot een gladde massa, doe dit in een grote kom

- Klop de eieren + kokosbloesemsuiker op hoge snelheid (!) op met een mixer gedurende zo’n 7 à 8 min, tot ‘t zo’n 3x meer is geworden

- Verwarm de oven voor op 150 graden

- Schep 1/3 van dit mengsel met een spatel heel voorzichtig (!) door ‘t chocolade-mengsel, voeg daarna ‘t meel toe, roer voorzichtig door en dan heel voorzichtig (!) de rest van ‘t opgeklopte ei-mengsel erdoor roeren

- Pak een springvorm (18-20 cm), leg een bakpapier op de bodem en vet de randen in. Doe ‘t beslag hierin en bak de taart af in +/- 50 à 55 minuten (stevig aanvoelen, binnenkant blijft kleverig)

- Laat afkoelen in de vorm en versier naar wens!


Heerlijk bij de koffie, maar ook als dessert met (plantaardige) slagroom & wat rood fruit wordt hij vast gewaardeerd!

(recept gebaseerd op een recept van Donna Hay)

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page