Fruit taartje by Kim! (glutenvrij/lactosevrij)
Onlangs plaatsten wij dit lekkere receptje voor een mini-appeltaartje. Uiteraard is de basis van dit recept op velen manieren in te zetten en deze keer maakten wij er een lekker fris lente fruit-taartje van! Loopt ’t water jullie al in de mond naar de foto kijkende? ;-)
Benodigdheden:
- Springvormpje van 12 cm
- Stukje bakpapier
- Oven
Ingrediënten:
- 45 gram (glutenvrije) havermout
- 1 biologisch ei
- 2 eetlepels kokosyoghurt of griekse yoghurt
- grote hand bevroren biologisch fruit (wij gebruiken blauwe bessen en frambozen)
- 2 theelepels Ceylon kaneel
- 1 eetlepel syrup gold of honing
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- handje pecannoten in stukjes
- extra viërge kokosolie om in te vetten
- wat extra kokosyoghurt of kokosroom en pecannootjes als topping
Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Doe ’t diepvriesfruit in een bakje en laat dit op kamertemperatuur komen.
Klopt ’t eitje los in een schaaltje en voeg de yoghurt daarbij.
Wanneer dit goed gemengd is, doe je de havermout, een eetlepel van de bovengenoemde ‘zoetstof’ en 1 theelepel kaneel erbij en meng dit weer goed.
Dit is de bodem van je taartje, schep het in ‘t (ingevette + bodem met bakpapier beklede) springvormpje.
Hussel zodra ’t fruit op kamertemperatuur is, dit met een theelepel kaneel en de kokosbloesem-suiker.
Roer vervolgens de pecannootjes erdoor.
Schep dit op je mengsel van de bodem.
Bak ’t taartje af 30 minuten op 175 graden in de oven óf 15 minuten in de airfryer op 170 graden.
Eventueel kun je ‘m zoals ik deed, aftoppen met wat extra kokosroom en wat extra pecannootjes.
Geniet ervan!
Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in de Pure Generaties webshop!
Comentários