EMBloedtest van Kim!


Jullie hebben vast meegekregen dat Daphne onlangs bevoegd is om EMBloedtesten af te nemen.

Uiteraard kon ik niet wachten om zelf te weten hoe mijn gezondheid er nou werkelijk voor staat en dus was ik Daphne's 1e cliënt waar ze officieel bloed ging afnemen.


In deze blog lees je alles over mijn verwachtingen/vragen vooraf en uiteraard wat de uitslag liet zien en als laatste 't advies van Daphne voor mij.


Dat ik bewust met mijn gezondheid om ga is bekend en ook maak ik er geen geheim van dat een uitstapje naar een wijntje of hapje eten daar ook prima bij kan passen.

Balans is altijd 't belangrijkst!

Omdat ik met name door scholing weet dat de mens tegenwoordig onvoldoende uit voeding kan halen om 't lichaam optimaal te voeden en mijn lichaam extra verbruikt (chronische pijn/zittend leven) gebruik ik supplementen om dit aan te vullen.


Dan is 't natuurlijk echt enorm interessant om te weten hoe 't nou gesteld is met deze vitaminen en mineralen status, dit is één van de punten waarom ik de EMB test wil laten uitvoeren.

Verder ben ik eigenlijk mijn hele leven al een hele makkelijke eter (ik lust veel), maar ik kan jammer genoeg niet alles goed verdragen.

Eten valt vaak niet goed en maag/darm klachten zijn mij niet vreemd.

Dat ik niet tegen tarwe kan staat voor mij als een paal boven water, maar ik verdenk mijzelf ook altijd al van 't feit dat ik geheel geen gluten kan verdragen, aangezien bijvoorbeeld spelt ook vaker verkeerd dan goed valt.


Heel nieuwsgierig was ik dus ook naar wat de test hierover zou zeggen. Evenals over lactose want een opgeblazen buik neem ik regelmatig voor lief.

Wat zijn mijn vraagstukken vooraf, wat wil ik graag waar in de test naar wordt gekeken:


*vitaminen/mineralen status

*intoleranties

*hormoonbalans

*eventuele afwijkingen in wervelkolom en zenuwblokkades

*toestand van de maag/darmen

*stress-balans

*of er nog sprake is van ontsteking ivm onlangs doorgemaakte infectie

Sneller dan wij hadden verwacht, kwam de uitslag binnen bij Daphne.

We spraken af 't 's avonds uitgebreid door te nemen, maar uiteraard vroeg ik via de app al naar 1 opvallende uitslag.....ik zit ondanks suppleren nóg te laag met mijn magnesium-inname.

Tegelijk vragen wij ons beide af of dit eigenlijk wel opvallend is?

Allebei weten we dat ik teveel stress heb (in de breedste zin van 't woord, op alle gebieden!) en dat ik nóg meer magnesium daar tegenover mag zetten om meer balans te krijgen.

Enorm nieuwsgierig naar de rest van de uitslag, wacht ik ongeduldig tot Daphne 's avonds komt.

Wij namen de uitslag stap voor stap door, hij is erg veelomvattend en jullie zal ik hieronder stap voor stap meenemen naar de meest opvallende punten.

Ooh nog even voordat we op die details ingaan, mijn 'basis hematologie', hoe je bloed er aan toe is, is allemaal goed, dus geen (verdenking van) ernstige aandoeningen.


Vitaminen: een groot B12 tekort! En ook mijn vitamine D is te laag!

De rest is perfect gelukkig!

B12 schrik ik best van, ook ik was in de veronderstelling dat ik dit wel genoeg binnenkreeg, maar als geen vlees-eter is dit dus te weinig.

D kijk ik wel van op, alhoewel wij hierover bijscholingen hebben gevolgd en ik weet dat wat ik bij slik (75 mcgr) ook wel minimaal is voor iemand die zo ver van de evenaar woont.


Mineralen: Magnesium is erg laag, maar dit is dus ook in mijn situatie goed te verklaren, maar niet gewenst!


Vetzuren: Omega 3 is te laag! Had ik niet verwacht, maar nog meer aan de vette vis en visolie dus!


Hormonen: minimale sprake van hormonale disbalans. Hier ben ik erg blij mee want ik had een flinke hormonale disbalans die in de tijd ook zichtbaar was op de thermografie die ik liet maken.


Stress-parameters: een rode score op mentale of emotionele stressreactie én rood op 'verlengde stress-reactie'.

Mijn lijf kan stress dus niet goed verwerken!


Acupunctuur meridianen: hieruit komt met name dat mijn dikke darm en kringloop meridianen niet goed functioneren.


Energetische pathogeen belasting: er is nog sprake van een bacteriële infectie en ik scoor licht oranje op schimmel belasting.