top of page

EMBloedtest van Kim!


Jullie hebben vast meegekregen dat Daphne onlangs bevoegd is om EMBloedtesten af te nemen.

Uiteraard kon ik niet wachten om zelf te weten hoe mijn gezondheid er nou werkelijk voor staat en dus was ik Daphne's 1e cliënt waar ze officieel bloed ging afnemen.


In deze blog lees je alles over mijn verwachtingen/vragen vooraf en uiteraard wat de uitslag liet zien en als laatste 't advies van Daphne voor mij.


Dat ik bewust met mijn gezondheid om ga is bekend en ook maak ik er geen geheim van dat een uitstapje naar een wijntje of hapje eten daar ook prima bij kan passen.

Balans is altijd 't belangrijkst!

Omdat ik met name door scholing weet dat de mens tegenwoordig onvoldoende uit voeding kan halen om 't lichaam optimaal te voeden en mijn lichaam extra verbruikt (chronische pijn/zittend leven) gebruik ik supplementen om dit aan te vullen.


Dan is 't natuurlijk echt enorm interessant om te weten hoe 't nou gesteld is met deze vitaminen en mineralen status, dit is één van de punten waarom ik de EMB test wil laten uitvoeren.

Verder ben ik eigenlijk mijn hele leven al een hele makkelijke eter (ik lust veel), maar ik kan jammer genoeg niet alles goed verdragen.

Eten valt vaak niet goed en maag/darm klachten zijn mij niet vreemd.

Dat ik niet tegen tarwe kan staat voor mij als een paal boven water, maar ik verdenk mijzelf ook altijd al van 't feit dat ik geheel geen gluten kan verdragen, aangezien bijvoorbeeld spelt ook vaker verkeerd dan goed valt.


Heel nieuwsgierig was ik dus ook naar wat de test hierover zou zeggen. Evenals over lactose want een opgeblazen buik neem ik regelmatig voor lief.

Wat zijn mijn vraagstukken vooraf, wat wil ik graag waar in de test naar wordt gekeken:


*vitaminen/mineralen status

*intoleranties

*hormoonbalans

*eventuele afwijkingen in wervelkolom en zenuwblokkades

*toestand van de maag/darmen

*stress-balans

*of er nog sprake is van ontsteking ivm onlangs doorgemaakte infectie

Sneller dan wij hadden verwacht, kwam de uitslag binnen bij Daphne.

We spraken af 't 's avonds uitgebreid door te nemen, maar uiteraard vroeg ik via de app al naar 1 opvallende uitslag.....ik zit ondanks suppleren nóg te laag met mijn magnesium-inname.

Tegelijk vragen wij ons beide af of dit eigenlijk wel opvallend is?

Allebei weten we dat ik teveel stress heb (in de breedste zin van 't woord, op alle gebieden!) en dat ik nóg meer magnesium daar tegenover mag zetten om meer balans te krijgen.

Enorm nieuwsgierig naar de rest van de uitslag, wacht ik ongeduldig tot Daphne 's avonds komt.

Wij namen de uitslag stap voor stap door, hij is erg veelomvattend en jullie zal ik hieronder stap voor stap meenemen naar de meest opvallende punten.

Ooh nog even voordat we op die details ingaan, mijn 'basis hematologie', hoe je bloed er aan toe is, is allemaal goed, dus geen (verdenking van) ernstige aandoeningen.


Vitaminen: een groot B12 tekort! En ook mijn vitamine D is te laag!

De rest is perfect gelukkig!

B12 schrik ik best van, ook ik was in de veronderstelling dat ik dit wel genoeg binnenkreeg, maar als geen vlees-eter is dit dus te weinig.

D kijk ik wel van op, alhoewel wij hierover bijscholingen hebben gevolgd en ik weet dat wat ik bij slik (75 mcgr) ook wel minimaal is voor iemand die zo ver van de evenaar woont.


Mineralen: Magnesium is erg laag, maar dit is dus ook in mijn situatie goed te verklaren, maar niet gewenst!


Vetzuren: Omega 3 is te laag! Had ik niet verwacht, maar nog meer aan de vette vis en visolie dus!


Hormonen: minimale sprake van hormonale disbalans. Hier ben ik erg blij mee want ik had een flinke hormonale disbalans die in de tijd ook zichtbaar was op de thermografie die ik liet maken.


Stress-parameters: een rode score op mentale of emotionele stressreactie én rood op 'verlengde stress-reactie'.

Mijn lijf kan stress dus niet goed verwerken!


Acupunctuur meridianen: hieruit komt met name dat mijn dikke darm en kringloop meridianen niet goed functioneren.


Energetische pathogeen belasting: er is nog sprake van een bacteriële infectie en ik scoor licht oranje op schimmel belasting.

Dat eerste is te verklaren want ik had net voor de test mijn holtes in mijn gezicht flink ontstoken gehad.

Schimmels is niet iets waar ik merkbaar last van heb, maar deze scoort ook heel licht oranje dus dit kan ook een gevoeligheid aangeven.


Darm-parameters: Darmflora is niet optimaal, scoort oranje, dit is goed te verklaren want ik had net een antibiotica-kuur gehad om de infectie te bestrijden, helaas dood deze ook de goede bacteriën. (Ten tijde van de uitslag was deze vast veel beter want ik heb flink probiotica geslikt en mijn voeding hierop aangepast)


Energetische blokkades: Pancreas blokkade, hier mag Daphne mij meer over vertellen. Tandheelkundige blokkade (tand 23/14), ik had last van mijn kies, maar wist niet of dit weerpijn was door de ontsteking in de holtes. Na een foto bij de tandarts bleek hier inderdaad wat te zitten, in overleg kijken we dit nog even aan en hopen dat mijn lichaam dit zelf opruimt met wat ondersteuning.

Zenuwblokkade, ja dat is niet gek want dat heb ik dus oa overgehouden aan mijn auto-ongeluk en is 1 van de redenen waarom ik in een rolstoel zit. Mooi dat dit zichtbaar is!


Energetische intoleranties: Nou daar komen ze hoor mensen; E621, gluten, lactose, suiker, tarwe, zuivel koe.. Oeps! Maar wel verwacht dus.. Wel verrassend dat lactose nog hoger scoort als de gluten. Fijn dat ik dit nu weet allemaal!


Uiteraard kwam er nog meer uit 't onderzoek, maar dit zijn de meest opmerkelijke zaken. Ik ben echt blij met deze uitslag, vrijwel allemaal zaken waar ik direct mee aan de slag kan!

Geen ernstige afwijkingen of verdenkingen daarvan, wat wil je nog meer?

Alles wat ik wou weten is duidelijk geworden en met Daphne heb ik inmiddels een plan gemaakt hoe ik alles ga optimaliseren, maar daar zal Daphne hieronder meer over vertellen..

Verrassend voor mij (Daphne) was het magnesiumtekort bij Kim (maar ook eigenlijk weer niet)!

Hoe fijn dat je nu weet dat er bij langdurige stress (wat zitten is voor een lichaam evenals pijn en bv een minder goede darmwerking) en acute stress-situaties magnesium suppletie broodnodig is om alle processen in het lichaam te ondersteunen.


Kim eet al ruim 5 jaar geen vlees, dus een B12 tekort lag op de loer (je lever kan voor 5 jaar B12 in reserve hebben, maar dan is het op..) en B12 is wel een vitamine die onder de ENERGIE-gevers valt...dus aanvullen is een pré!

Ook de methylering (het omzetten van stoffen in het voor haar lichaam bruikbare stoffen) verloopt niet optimaal en geeft dus aan dat suppletie die direct in de slijmvliezen wordt opgenomen nodig is.


Verder is het raadzaam voor Kim om met name tarwegluten te vermijden evenals koezuivel, de rest liet ze ook al weg en dat geeft haar goede gezondheid ook wel aan.

Dat ze toch af en toe wat ontstekingsgevoelig is kan komen door het tekort aan Omega-3 een ontstekingsremmend vetzuur. Elke week zalm eten is niet voldoende voor je lijf om dit te voorkomen...aanvullen met een goede vis-/ algenolie is dus gewenst.


De energetische pancreas blokkade is goed te verklaren omdat bij Kim de galblaas verwijderd is.


Dat de stress zowel emotioneel als fysiek hoog scoort is geen nieuws maar dat Kims lichaam de stress niet adquaat binnen korte tijd kan verwerken is een punt van aandacht. Duurt dit nl nog jaren dan ligt er een "uitputting" op de loer....en daarom is deze test zo mooi...je weet nu gericht waar je mee aan het werk kunt.

(de neurotransmitters en hormonen optimaal voeden en in de watten leggen, maar ook stress reduceren door de totale lifestyle nog eens onder de loep te nemen).


Aangeraden:

Supplementen van diverse vitaminen en mineralen (tijdelijk) verhogen, dus de B12, de D3 en de magnesium nog beter letten op suikers ivm schimmels en nog meer letten op inname anti-oxidanten om afvalsoffen door diverse oorzaken af te kunnen vangen.

Kim is ook begonnen met een (lichaamseigen) ontstekingsremmend supplement. Aangeraden werd ook een aminozuur welke de voorloper is van ons "geluksstofje" serotonine (deze kwam uit de test als een neurotransmitter die aandacht verdient).

Serotonine is in de hersenen een belangrijke neurotransmitter voor de regulatie van onder meer stemming, gedrag en een normale eetlust (zonder overmatige behoefte aan bijvoorbeeld koolhydraten).

Dat haar "verlengde stressreactie" nu na gebruik van deze supplementen al een stuk verbetert is geeft aan hoe hard ze nodig waren. (zowel de B12 als de D zijn energiegevers en bij tekorten levert dat mega stress op voor je lichaam).


Over een half jaar gaat Kim zich weer laten testen en we zullen het dan weer met jullie delen!


Ben je benieuwd naar deze Energetisch Morfologisch Bloedtest, mail dan naar daphne@puregeneraties.nl en zij stuurt je een bestand met alle info!


Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst