top of page

De simpele maaltijd; Bloemkool-ovenschotel! (Glutenvrij/Exorfinevrij/Vegan-opties)


Onlangs gaven jullie aan dat er behoefte is aan meer simpele recepten voor ‘t hele gezin, dus we werkten er maar meteen 1 voor jullie uit! En graag een lof-zang voor de gewone aardappel ook even, want wat een mooi product is dit! De laatste jaren vaak in ‘t ‘verdom-hoekje’ gezet, maar uiteraard helemaal prima in een gezond eetpatroon! Mits je maar lekker blijft afwisselen en niet zoals veel mensen deden élke dag een grote hoeveelheid aardappel gaat eten..


Bloemkool-ovenschotel


- Glutenvrij

- Lactosevrij

- Exorfinevrij

- Vegan opties

Ingrediënten voor 2 kleine ovenschaaltjes:


- 1 kilo bio aardappels

- 3/4 zak diepvries bloemkoolroosjes (+/- 400 gr) (neem je verse bloemkool, dan even stomen vooraf)

- Bio rundergehakt en/of vegetarisch gehakt (totaal +/- 450 gr) (wij maakten 1 rundergehakt en 1 schaaltje vegetarisch gehakt soja/glutenvrij)

- Scheutje kokosmelk

- Bio zwarte peper

- Scheutje tamari

- 2 theelepels Bio paprikapoeder

- Geraspte Bio kaas en/of Vegan kaas


(de groen/onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in onze webshop!)


Aan de slag:


Schil & kook de aardappels. Bak ‘t (vega) gehakt en breng deze op smaak met de paprikapoeder en blus ‘t af met een scheutje tamari. Maak van de aardappels een puree door ze fijn te stampen, wat kokosmelk toe te voegen en op smaak te brengen met peper & zout. Verwarm nu vast je oven voor op 185 graden. Haal de bloemkool uit de vriezer en zorg dat je allemaal kleine roosjes hebt, zo nodig maak je ze iets fijner. Pak 2 kleine ovenschaaltjes (of maak bij 1 versie alles in 1 grote ovenschotel). Start met de bodem bedekken met ‘t gehaktmengsel, daar bovenop de bloemkoolroosjes en de aardappelpuree en top de schaaltjes af met de kaas soort naar keuze. Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en verwarm ‘t gedurende 20-30 min, evt zet je de laatste paar min de gril-stand nog even aan voor een iets krokanter randje.

Eet smakelijk!

Voordelen:

- Zelfde basis 2 versies (handig in een huishouden met verschillende verzoekjes) - Goed te preppen en pas id avond ‘af te bakken’ - Eenvoudig (en even voedzaam!) door diepvriesgroenten te gebruiken

Tip: Eet de ‘left-overs’ ook eens koud als lunch = resistent zetmeel = weldaad voor de darmgezondheid!


Comments


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page