top of page

De lekkerste romige tomatensaus.. met verborgen groenten! (KIDSPROOF/Glutenvrij/Vegan/Exorfinevrij)


Dit vind ik echt zó fijn om altijd in de vriezer te hebben, alleen even pasta bij koken en wat balletjes opwarmen en mama én de kindjes zijn blij! De kindjes vragen de laatste tijd speciaal om deze pasta-saus! Ideaal voor op een drukke dag, maar ook fijn om als basis te gebruiken bij een wat uitgebreidere pasta..


Benodigdheden:

  • grote soep-pan

  • staafmixer

Ingrediënten:

  • 6 bio trostomaten

  • 2 bio paprika’s (rood)

  • bakje champignons (deze weglaten of vervangen door shitake-paddenstoelen bij een exorfine-vrij-dieet)

  • 2 middelgrote zoete-aardappels

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • fles bio passata

  • 1 volle theelepel gemalen gember

  • 1 volle theelepel kurkuma

  • paar draaien peper

  • Extra vierge kokosolie om in te bakken

  • Scheutje water

  • Optioneel: kleine gehaktballetjes (dit vinden de kindjes altijd lekker en voeg ik toe op hun bord. Ik bak de kleine bio soepballetjes van AH)

(de groen onderstreepte producten zijn aan te klikken en direct bestelbaar via de Pure Generaties webshop!) Werkwijze: Schil de zoete aardappelen en snij deze in blokjes. Snij ook de paprika’s en champignons en daarna de tomaten in 4-en. De ui en knoflook hak ik altijd wel fijn, ivm ‘t fruiten en ‘t vrijkomen van de voedingsstoffen (nooit persen de knoflook, dan maak je de celwanden kapot!). Zet vervolgens alle kruiden en de rest van de ingrediënten klaar, dan kun je aan de slag.. Verhit de kokosolie in de pan, niet te hoog en fruit de ui en knoflook. Voeg de kurkuma, peper en gember toe en verhit dit kort en zachtjes. Voeg de zoete aardappelen toe en bak dit even een paar minuten mee. Voeg vervolgens de paprika en champignons toe en bak ook weer een paar minuten mee. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Voeg vervolgens de passata toe en een klein scheutje water, zodat de groenten bijna onder staan. Voeg de Italiaanse kruiden en bouillonblokjes (verkruimeld) toe, breng aan de kook en laat dit zachtjes een minuut of 25 pruttelen. Check of alle groenten ‘pureerbaar’ zijn en maak met een staafmixer de saus glad.  Proef even goed of je nog kruiden of zout mist en voeg dit eventueel toe. 


Wij eten dit graag met een linzen of kikkererwten pasta! Elke keer weer een ander soort!


Tips:

  • vries de saus in porties in, zodat je steeds kan uithalen wat je nodig hebt en binnen 15 min een maaltijd op tafel hebt staan

  • experimenteer eens met de groenten, broccoli toevoegen is ook heel lekker, maar dit proef je uiteraard wel! Wortels maken de saus wat zoeter

  • bak de soepballetjes in 1x en vries deze ook in porties apart in

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page