Appeltaartje! (glutenvrij/lactosevrij)
Of je nou zin hebt in een éxtra lekker ontbijtje óf je wil de visite iets lekkers aanbieden bij de koffie/thee, dit taartje is heel breed ‘inzetbaar’!
Ook is ‘t een erg makkelijk taartje, dus ‘t kan zomaar zijn dat dit je nieuwe favoriete ‘zoet-receptje! wordt..
Benodigdheden:
Springvormpje van 12 cm
Stukje bakpapier
Oven
Ingrediënten:
- 45 gram (glutenvrije) havermout
- 1 biologisch ei
- 2 eetlepels Kokosyoghurt of Griekse yoghurt
- 1/2 (biologische) appel (groot, anders 1)
- 2 theelepels ceylon kaneel
- 1 eetlepel syrup gold of honing
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- handje ongebrande/ongezouten amandelen
- extra vierge kokosolie om in te vetten
Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Klop 't eitje los in een schaaltje en voeg de yoghurt daarbij. Wanneer dit goed gemengd is, doe je de havermout, een eetlepel van de bovengenoemde ’zoetstof’ en 1 theelepel kaneel erbij en meng dit weer goed.
Dit is de bodem van je taartje, schep het in 't (ingevette + bodem met bakpapier beklede) springvormpje. Snij de appel in kleine blokjes en hussel dit met een theelepel kaneel. Doe de amandelen hierbij en roer goed door. Schep dit bovenop je bodem en top 'm af door een theelepeltje kokosbloesemsuiker erover te strooien.
Bak ‘t taartje af 30 min op 175 graden in de oven óf 15 min in de airfryer op 170 graden en genieten maar!
Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!
Comentários