Aardappel-pannenkoekjes (glutenvrij!)

Slechts een paar keer per jaar staan er hier ‘gewone’ aardappels op tafel. Je kunt dus al raden wat ik vaak overhoud, juist aardappels..
Doodzonde om elke keer maar weg te gooien!
Dus de ene keer maak ik er een aardappel-salade van en nu dus een nieuw receptje; aardappel-pannenkoekjes!
Je kunt ze combineren met groenten en evt een stukje (vegetarisch) vlees of vis voor ‘t avondeten of beleggen voor de lunch.
Benodigdheden:
koekenpan
grote mengkom
spatel
Ingrediënten:
200 gram gekookte aardappels
2 biologische eieren
150 gram glutenvrije bloem
1/2 liter plantaardige melk (ik gebruikte kokosrijstmelk)
1 ui
flinke snuf peper en Keltisch zeezout
1 eetlepel Italiaanse kruiden
roomboter of extra vierge kokosolie om in te bakken
Werkwijze:
Snipper de ui en maak de aardappels fijn, ik sneed ze in kleine blokjes.

Maak je beslag en roer alle ingrediënten door elkaar.

Verhit een koekenpan en laat de boter of olie smelten. Maak 3 bergjes beslag en bak zo per keer 3 pannenkoekjes. Ga door tot ‘t beslag op is.

Tips:
maak net zoals ik deed een dubbele hoeveelheid en bewaar voor de lunch een andere dag of vries ze in
ook heel lekker in de lunch-trommel
beleg ze eens met roomkaas en zalm, een mega-lekkere combinatie!
kun je wél tegen gluten, dan is speltbloem ook een optie
voeg stukjes paprika toe
geen inspiratie om kruiden te bedenken dan is de aardappel kruiden mix van Sonnentor een heel goed idee

Tip: De dikgedrukte onderstreepte producten zijn aan te klikken en dan rechtstreeks te bestellen in onze puregeneraties-webshop!