top of page

Aardappel-pannenkoekjes (glutenvrij!)


Slechts een paar keer per jaar staan er hier ‘gewone’ aardappels op tafel. Je kunt dus al raden wat ik vaak overhoud, juist aardappels..

Doodzonde om elke keer maar weg te gooien!

Dus de ene keer maak ik er een aardappel-salade van en nu dus een nieuw receptje; aardappel-pannenkoekjes!

Je kunt ze combineren met groenten en evt een stukje (vegetarisch) vlees of vis voor ‘t avondeten of beleggen voor de lunch.

Benodigdheden:

  • koekenpan

  • grote mengkom

  • spatel

Ingrediënten:

Werkwijze:

Snipper de ui en maak de aardappels fijn, ik sneed ze in kleine blokjes.

Maak je beslag en roer alle ingrediënten door elkaar.

Verhit een koekenpan en laat de boter of olie smelten. Maak 3 bergjes beslag en bak zo per keer 3 pannenkoekjes. Ga door tot ‘t beslag op is.

Tips:

  • maak net zoals ik deed een dubbele hoeveelheid en bewaar voor de lunch een andere dag of vries ze in

  • ook heel lekker in de lunch-trommel

  • beleg ze eens met roomkaas en zalm, een mega-lekkere combinatie!

  • kun je wél tegen gluten, dan is speltbloem ook een optie

  • voeg stukjes paprika toe

  • geen inspiratie om kruiden te bedenken dan is de aardappel kruiden mix van Sonnentor een heel goed idee

Tip: De dikgedrukte onderstreepte producten zijn aan te klikken en dan rechtstreeks te bestellen in onze puregeneraties-webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page