knoflooksaus "the healthy way"
Sausjes, we weten eigenlijk allemaal wel dat ze niet zo heel gezond zijn voor ons, ze zitten vaak vol met suikers, smaakversterkers en transvetten.
Maar ooooh ze zijn zo lekker.
Maak met dit recept in een handomdraai je eigen gezonde knoflooksaus!
Wat heb je nodig:
- 6 eetlepels Griekse yoghurt (suikervrij), liefst die met 10% vet of een plantaardige variant
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels bieslook gedroogd of een vers bosje fijngeknipt
- peper en Keltisch zeezout naar smaak
- een mesje
- een vork
- een klein schaaltje
Hoe maak je het:
- Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje
- Snijd de knoflook heel fijn (of neem een beetje uit een tube of potje knoflookpasta)
- Voeg de bieslook toe en roer goed door
- Proef of je sausje goed op smaak is, voeg anders wat peper/ zout toe
Tips:
- Varieer lekker met de kruiden, zoals je op de foto ziet voegden wij de aan de ene kurkuma en wat meer zwarte peper toe en aan de andere bruschetta kruiden en kerrie, zo krijg je weer hele nieuwe dipsausjes
- voeg wat geraspte komkommer toe om je eigen tzatziki te maken