Hartige cake!
Heerlijke hartige cake die zich goed laat combineren met verschillende soepen en salades en zeer geschikt is bij een feestelijke brunch of lunch!
De zalm zorgt voor de gezonde vetten, de hüttenkäse en ei voor eiwitten (belangrijk voor iedereen!) en de cake is vrij van tarwegluten.
Ingrediënten:
1 grote courgette
100 gram gerookte zalm (suikervrij, let op keurmerk!)
200 gram hüttenkäse
3 eetlepels gedroogde bieslook (of een bosje geknipte verse)
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 theelepels (keltisch) zeezout
Flinke snuf gemalen peper
6 biologische of rondeel eieren
150 gram speltbloem
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Benodigdheden:
2 grote mengkommen
Garde
Spiraalsnijder of rasp met grove stand
Cakevorm
Eventueel bakpapier
Oven
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Haal de courgette door een spiraalsnijder zodat je mooie slierten krijgt, of rasp ‘m grof
Leg de slierten courgette in een schone en droge (oude) theedoek en druk alle vocht goed (!) uit de slierten
Snij de zalm in kleine reepjes/stukjes
Doe de courgette-slierten in 1 van de kommen en voeg daar de gesneden zalm, hüttenkäse en kruiden aan toe en roer dit goed door elkaar
Klop in de andere kom de eieren los
Voeg aan ’t ei-mengsel de speltbloem en bakpoeder toe en roer tot een beslag met je garde
Roer dit beslag vervolgens goed door je courgette-mengsel
Pak je met bakpapier beklede of siliconen cakevorm en stort ’t mengsel hierin
Zet je cake voor 50-60 minuten in de oven (goudbruin)
Laat de cake in de cakevorm afkoelen (om z’n vorm te behouden)
Tips:
In kleine blokjes ook erg lekker als hapje op een borrel plank
Eet een plak als snack na ’t sporten (eiwitten zorgen oa voor een goed spierherstel)
Neem mee in je broodtrommel als verantwoorde tarwevrije broodvervanger
De cake is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast
Alle onderstreepte producten zijn direct te shoppen in onze webshop!!