Supersnelle (vegetarische) quiche (glutenvrij/Exorfinevrij)


Vinden jullie een quiche ook zo lekker?

Maar denken jullie ook altijd dat dit veel tijd kost om te maken én niet zo gezond is vanwege de bodem?

Dit recept laat ’t tegendeel zien van beide....het enige wat we nog willen toevoegen is: snel maken en van gaan genieten!

Tip: ook ideaal voor kinderen, ’t ‘verstoppen’ van veel groenten gaat gemakkelijk en welk kind wil nou geen taart voor ’t avondeten?? Nou Kick (6 jr) en Fien (3 jr) zeker wel! Zelf eet ik 'm altijd koud als lunch, zooo lekker..

Benodigdheden:

-Quichevorm van ongeveer 24 cm

-Oven

Ingrediënten:

Bodem:

-200 gram havermeel (dit kun je heel eenvoudig zelf maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine)

-140 gram amandelmeel

-1 biologisch of rondeel ei

-60 ml water

-3 eetlepels gesmolten extra vierge kokosolie

-Snufje Keltisch zeezout

Vulling:

​-Grote zak roerbak-groenten (of groenten zelf snijden maar dan is hij niet meer supersnel ;-) let wel op dat sommige groenten veel vocht afgeven en de quiche daardoor ‘slap’ kan worden, denk aan courgette)

-Uitje

-Teen knoflook

-(Vegetarische) spekjes

-4 biologische eieren

-250 ml plantaardige melk

-Italiaanse kruiden

-½ theelepeltje Kurkuma

-½ theelepeltje paprikapoeder

-Snuf peper + Keltisch zeezout

Bereiding:

-Zet een pannetje op waarin je de kokosolie zachtjes laat smelten.

-Kneed daarna van alle ingrediënten voor de bodem een mooi deeg.

-Vet je vorm in met kokosolie en bekleed de bodem + zijkanten met ’t deeg.

-Zet de vorm in de koelkast.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Snij de ui + knoflook fijn en fruit deze aan, voeg de spekjes toe en bak deze een paar minuutjes tot ze iets krokanter zijn.

-Voeg je roerbakgroenten toe en bak dit kort even mee.

-Kluts de eieren met de melk + kruiden.