top of page

Kim's kastanje-champignonsoep (vegan)


Ooit, jaaaaaaaren geleden, at ik eens in een restaurantje een ontzettende lekkere champignon-soep.

Zo lekker, ik proef ’t haast nog! :-)

Altijd dacht ik, dat ik dit zelf niet zo lekker zou kunnen maken, omdat je dan vast een pakje van ’t een of ander zou moeten gebruiken en dat doen we liever niet…

Toch dacht ik laatst; alles kun je lekker en verantwoord maken, dus ik experimenteerde wat en jaaaa dit soepje is net zo lekker als die ik jaren geleden at!

Alhoewel, lekkerder zelfs, want ik kon ‘m eten zonder schuldgevoel en opgeblazen buik achteraf..

Enne zelfs Kick die echt geen champignons lust, kon geen genoeg krijgen van de soep, zonder de champignons, dat dan weer wel.. ;-)

Ingrediënten:

Bereiding:

Boen indien nodig de champignons met een borsteltje en snij ze in plakjes.

Snij de ui en de knoflook fijn (echt fijn, want de soep wordt niet gepureerd!).

Doe een lepeltje kokosolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.

Voeg daarna de champignons hier aan toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg ’t water, de rijstroom en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Laat ’t ongeveer een kwartiertje zachtjes koken.

Voeg de laatste minuten de Italiaanse kruiden toe en laat dit even meekoken.

Voeg na proeven eventueel nog wat peper en zout toe.

Tip: Serveer lekker met een stokbroodje en (room)boter!

Klik op de groen onderstreepte woorden om deze producten direct te kunnen bestellen in de Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page