top of page

Easy-pompoensoepje


Wij aten deze soep als lunch en als avondeten met een lekkere baguette en wat crackertjes erbij.

Verder heeft dit heerlijke zachte, licht pittige soepje geen introductie nodig, gewoon lekker maken!

Benodigdheden

  • Soeppan

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • Zakje biologische pompoen in stukjes met schil (supermarkt beginnende met een A) uiteraard kun je ook zelf een kleine pompoen ‘in de pan hakken’ ;-)

  • 1 zoete aardappel (bataat; oranjekleurig van binnen)

  • 1 middelgrote biologische ui + 1 teen knoflook

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel gember

  • 1 soepblokje

  • Peper en keltisch zeezout naar smaak

  • Water tot alles net onder staat, ongeveer 500 ml

  • Extra vierge kokosolie om 't uitje aan te fruiten

Bereiding

-Snij de zoete aardappel in blokjes even groot als de pompoen.

-De ui + knoflook hak je in kleine stukjes, dit komt niet heel precies omdat de soep op ’t laatst gepureerd wordt.

-Pak een middelgrote soeppan en zet op ’t vuur, laat een beetje kokosolie smelten in de pan en fruit je ui en knoflook aan.

-Voeg kurkuma en gember toe en bak even mee, voeg daarna de pompoen en zoete aardappel toe en bak even 2 minuutjes aan.

-Voeg water toe tot je mengsel net onder staat en voeg tevens ’t soepblokje toe.

-Laat ’t geheel zo’n 15 a 20 minuutjes zachtjes koken.

-Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en keltisch zeezout naar smaak toe.

Tips:

- vergeet zeer zeker de gemalen peper in deze soep niet omdat de kurkuma deze ‘nodig’

heeft voor een optimale opname/werking!

- combineer met een heerlijke glutenvrije bieslook/ui baguette!

De dikgedrukte onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page