top of page

Mason-jar quinoa-salade met fruit (kip) spies


Ooohhhh mensen.....als je dit bedenkt dan denk je dat 't lekker gaat worden, anders ga je 't uiteraard niet eens proberen....maare als 't dan zó uitpakt dan wil je zonder overdrijven wel van de daken schreeuwen dat iedereen dit MOET proberen!

Lekker als lunch (to-go) maar ook zeer zeker als lauwwarme diner-salade en zowel vega als met een stukje kip te eten. Benodigdheden: - grote mengschaal - waterkoker - snijplank - saté-prikkers Ingrediënten (4 pers lunch, 2 pers diner):

- 2 zakjes quinoa (130 gram) - 2-3 eetlepels extra vierge olijfolie - 1 potje (biologische) kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld) - 200 gram granaatappelpitjes - verse of gedroogde bieslook - 1 (biologische) komkommer - zakje pijnboompitjes - 2 (biologische) nectarines - muntblaadjes minimaal 8 - gemalen peper (naar smaak) - keltisch zeezout (naar smaak) - eventueel stukje gerookte (biologische) kipfilet of voor de vegetariërs een stukje tomaat Maak de zakjes quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (gekookt water toevoegen, paar minuutjes laten wellen en klaar!) en voeg deze samen in een grote mengkom. Voeg de olijfolie, kikkererwten, granaatappelpitjes en kruiden toe. Snij de komkommer in lange repen en verwijder de zaadlijsten met een lepel, snij daarna in kleine blokjes en voeg ook toe aan de salade.

Breng de salade op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan en snij ondertussen de nectarines in blokjes en eventueel ook de gerookte kipfilet en rijg deze om en om met de muntblaadjes aan een prikker. Serveer de salade leuk in een mason-jar, top af met wat extra bieslook en de pijnboompitjes en leg op elke een lekker spiesje.

We zouden jullie haast de opdracht geven dit ZEKER te maken.. ;-) Heel graag horen we wat jullie hiervan vonden!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page