top of page

Tamari-nootjes (vegan/glutenvrij/exorfinevrij)


Houden jullie ook zo van iets hartigs tussendoor of bij de borrel?

Vooral zomers, is dit een echte favoriete snack van ons!

Super-simpel, maar ooh wat een heerlijk resultaat, de supermarkt-nootjes kunnen hier absoluut qua smaak niet aan tippen..

Benodigdheden:

- bakplaat

- bakpapier

- grote kom

Ingrediënten:

- 100 gram ongebrande/ongezouten notenmix (eventueel ook zaden toevoegen)

- 2 eetlepels tamari (biologische soja-saus met minder zout)

- klein theelepeltje Keltisch zeezout

Verwarm je oven voor op 140 graden.

Roer alle ingrediënten door elkaar en laat 't gedurende een minuut of 15 intrekken. Verdeel je mix over een bakplaat met bakpapier en rooster voor 15 minuten in de oven. Hou goed in de gaten of 't niet te hard gaat, verstandig is om halverwege even door te roeren.

Tips:

- Maak meteen wat meer, want als je eenmaal begint..

- Geef ook eens cadeau in een leuk potje, strikje erom als je op de borrel gaat bij iemand

- Varieer gerust eens met de smaakmaker, je kunt bijvoorbeeld ook eens experimenteren met honing en Keltisch-zeezout of maak een zoete variant met honing

en een snufje Ceylon kaneel

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page