top of page

Wilde zalm schotel voor 2 personen (glutenvrij/exorfinevrij)


Heb je een keer niet zoveel tijd om eten te maken of gewoon geen zin om lang achter/voor/aan 't fornuis te staan? Laat de oven dan lekker 't werk doen en 3 kwartier later, inclusief bereiding, heb je een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel staan. Eventueel kun je er nog een heerlijke groene salade bij maken. Benodigdheden: - 1 grote ovenschaal of 2 kleine - 2 mengkommetjes - oven Ingrediënten: - 2 moten wilde zalm (vriezer) - groenten (ik gebruikte paprika, courgette, wortel, ui, broccoli, champignons (kies voor bijv shi-takes tijdens een exorfinevrij dieet) - pakje (rijst-)room - scheutje water - groene kruiden zoals italiaanse kruiden

- 2 eetlepels extra vierge kokosolie - 2 tenen knoflook uitgeperst - peper - keltisch zeezout - paprikapoeder - cayennepoeder - kurkuma - gemberpoeder

Werkwijze: Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Snij alle groenten in stukjes (wortel en broccoli klein/fijn) en leg deze in je ovenschaal(tjes). Mix in een kommetje 't mengsel wat je hier overheen schenkt van de (rijst-)room, groene kruiden en een beetje peper en Keltisch zeezout, ik voeg meestal nog een scheutje water toe omdat rijstroom vrij dik is. Doe de groenten in de ovenschaal(tjes) (wortel onderin) en giet 't mengsel over de groenten. Zet vast een pannetje op met de kokosolie om te smelten. Leg de moten zalm op de groenten. Maak vervolgens een marinade van de gesmolten kokosolie, geperste knoflook en de kruiden, deze hoeveelheid is een beetje op gevoel en voeg op 't laatst nog wat gemalen peper en Keltisch zeezout toe. Smeer dit op de zalmmoten. Zet de ovenschaal(tjes) in de oven en bak 't af, ongeveer 35 min dan zijn ze klaar om op te dienen, wij eten 't altijd lekker zo uit de ovenschaaltjes!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page