top of page

Groenten en fruit..maar niet om op te eten :-)


Iedereen weet dat groenten en fruit een belangrijk onderdeel zijn van onze voeding en dat ze zorgen voor een optimale gezondheid.

Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die de heilzame eigenschappen van de inhoudsstoffen van groenten en fruit onderzoeken en daarom ook aan raden om minstens 400- 500 gram groenten en 2- 3 porties fruit per dag te eten.

Nu zijn er ook hele leuke manieren om groenten en fruit te gebruiken in het dagelijkse leven behalve om ze op te eten.

Wist je dat je van aardbeien die niet helemaal vers meer zijn een fantastisch gezichtsmasker kunt maken?

Dat citroen je handen mooier maakt en dat je er heel erg goed mee schoon kunt maken?

Zo zijn er nog vele leuke ideeën om deze fantastische natuurlijke producten te gebruiken. Ik noem er nog een paar….

Ik gebruik regelmatig kokosolie om me mee in te smeren, nadeel is dat het niet zo snel intrekt en wel eens vetvlekken achterlaat in mijn kleding.

Gebruik ik nu amandelolie of hazelnootolie dan ben ik van dat probleem verlost. Het trekt gemakkelijk in en laat geen laagje achter.

Het mooie is zelfs dat, als je een vette huid hebt, deze olie de talgproductie in balans brengt, met alle voordelen van dien.

(ga je voor gemak, kies dan voor deze!)

De zomer komt eraan, tijd voor veel heerlijke fruitsoorten, maar ook tijd voor zonnebrand.

Breng het vruchtvlees van een meloen aan op zonnebrand, een lichte brandwond of een kleine ontsteking en het verlicht meteen.

Ook tomatenschijfjes 10 minuten op de verbrande huid leggen kalmeert meteen.

Heb je voorwerpen in huis van staal of chroom en zijn ze dof geworden? Neem een doek gedrenkt in olijfolie en het glanst je weer tegemoet.

Heb je vetsporen op je ramen, of vingers op deuren en vensters? Probeer ze eens te verwijderen met een ui!

Of heb je net geschilderd en hangt er een nare verflucht, leg dan eens uienringen neer en de geur zal zeker verminderen.

Nog een leuk uienweetje; doop je pen in uiensap en alles wat je schrijft blijft onzichtbaar, hou je het papier voor een warmtebron, bv een kaars, dan zal de ‘inkt’ bruin kleuren en de boodschap verschijnen….erg leuk voor kinderen!

Bij huiduitslag of kloven kun je het volgende toepassen. Was 150 gr wortels en rasp ze, breng dit mengsel rechtstreeks aan of wikkel het in een gaasje. 10 minuten laten zitten en doe dit 2 a 3x per dag, een echt wondertje.

Is je leren tas, of je zijn je leren schoenen dof geworden? Wrijf ze in met de schil van een sinaasappel en poets ze daarna op met een doek en ze krijgen opnieuw hun schoonheid en glans terug. Ditzelfde bereik je ook met een bananenschil.

Ben je gestoken of heeft iemand in de omgeving een insectenbeet en ben je net zo’n fan van prei als ik, dan heb je het juiste middel in huis. Wrijf met de witte onderkant van de preistengel over de beet of steek, maar wel nadat je de angel verwijdert hebt.

(Maar je kunt ook voor kiezen voor deze roller hoor!)

Nog een laatste…..heb je last van dieren die je niet zelf hebt uitgekozen om bij je te wonen, zoals muizen, eekhoorns, konijnen of eventueel de kat van de buren, gebruik dan gemalen peper op hun favoriete plek of in ieder geval bij de plek waar ze binnen kunnen komen.......en je hebt gegarandeerd resultaat!

Er zijn nog vele voorbeelden van leuke fruit en groenten weetjes…en ik sta ook altijd open voor leuke aanvullingen, wie weet vermeld ik ze dan in een volgende blog!

Liefs, Daphne

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page