top of page

Snelle (milde) vega-curry


Soms kun je ineens zo zin hebben in een bepaald gerecht, zo had ik (Kim) laatst mega zin in een curry. Helaas zijn de meeste recepten hiervoor gemaakt met kant en klare curry-pasta's en heel natuurlijk zijn die nauwelijks te vinden.

Ik ging zelf aan de slag met kruiden en wist de smaak erg goed te evenaren, dus 't easy receptje deel ik graag met jullie! Overigens maakte ik van de overgebleven bloemkool (ik had een hele grote gekocht), bloemkoolrijst, maar dit vond ik totaal geen succes en dit receptje deel ik dus ook niet met jullie.. ;-) Benodigdheden: - Hapjes/Stoof pan met deksel

Ingrediënten: - 1 (kleine) bloemkool - 1 rode paprika - 1 zoete aardappel - 1 (middelgrote) ui - 1 teen knoflook geperst - 1 potje kikkererwten - Blikje kokosmelk; alle ingedikte room en 3/4 van de kokosmelk (bekijk goed de ingrediënten en kies er 1 zonder toevoegingen!) - 2 theelepels kurkuma (bestel in onze shop https://tinyurl.com/hjsla5b ) - 1 theelepel kerrie - 1/2 theelepel gember-poeder (bestel in onze shop https://tinyurl.com/gqn7r48 ) - 1 theelepel (gerookte) paprika-poeder pikant - 1,5 theelepel gedroogde korianderblaadjes - 1/2 eetlepel kokosolie om in te bakken Voor erbij; quinoa of zilvervliesrijst en verse ananas om 't gerecht een frisse 'touch' te geven! Begin met 't snijden van alle ingrediënten; de ui in kleine stukjes, pers de teen knoflook, paprika in kleine stukjes evenals de zoete aardappel en snij de bloemkool in kleine (ongeveer) evengrote roosjes.

Pak een klein bakje/schaaltje en meng daar alle kruiden vast in door elkaar.

Pak je pan en smelt de kokosolie op middelhoog vuur, bak hierin de ui glazig en voeg op 't laatst de knoflook toe. Voeg de helft van je kruidenmengsel toe en bak dit even kort mee, voeg daarna de paprika en zoete aardappel toe en bak dit op een niet te hoog vuur even een paar minuutjes mee. Blus 't af met de kokosmelk en draai meteen je vuur een stuk lager. Voeg de bloemkool en kikkererwten en rest van je kruidenmengsel toe en roer goed door elkaar.

Doe de deksel op de pan en laat zachtjes (!) pruttelen. Check elke paar minuten even met een vork of je bloemkool en zoete aardappel al gaar zijn, eventueel voeg je wat kokosmelk uit je blikje toe als er niet genoeg 'saus' is om alle groenten te laten 'pruttelen'. Wanneer je makkelijk in de groenten kan prikken is 't klaar om op te dienen! Mmmm tijdens 't uitwerken van dit receptje krijg ik er meteen weer zin in, dus ook hier staat dit gerechtje snel weer op ons weekmenu.. :-) Liefs Kim Ps. Uiteraard is dit ook een ideaal recept om te maken in een slowcooker! Die staat overigens nog op mijn 'keuken-apparaten-wens-lijstje'.. ;-)

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page