top of page

KFC the healthy way!


Wij (Daphne en Kim) zijn in huis niet de enigen die met gezond eten bezig zijn, gelukkig doen de mannen (meestal) lekker mee!

Jan (van Kim) vindt 't nog wel eens jammer om bepaalde lekkere ongezonde snacks te laten staan, dus steeds vaker verbouwen wij recepten tot ons eigen gezonde recept, zodat je er zonder schuldgevoel toch van kan genieten! Ditzelfde geldt trouwens ook voor de andere Jan (van Daphne)!

Het initiatief voor dit recept kwam geheel van Jan (van Kim) zelf & alle credits voor dit recept gaan naar hem..

Ingrediënten pikante krokante kip (hoeveelheden beetje op gevoel als er geen hoeveelheden bij staan!):

- 1 biologische kipfilet (of kipfilet-haasjes)

- 1 rondeel of biologisch ei

- havermout/havermeel

- speltbloem

- tamari (biologische sojasaus met minder zout)

- sambal

- 1 teen knoflook

- peper

- Keltisch zeezout

- piri-piri of chilipoeder

- kokosolie om te bakken

Werkwijze:

Marineer de kip in de tamari + knoflook + sambal gedurende minimaal 30 min.

Pak 3 bakjes, vul er 1 met de speltbloem, 1 met een geklutst ei & 1 met havermout/havermeel met de kruiden. Haal je kip eerst door de bloem, daarna door 't ei en als laatste door 't havermeel-mengsel.

Verhit in een niet te ondiepe pan een flinke laag kokosolie en bak de kip tot ze een goudgele kleur hebben.

Lekker als snack, in een (spelt/boekweit)wrap of op je salade!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page