Simpele, maar ooh zo lekkere lente/ zomer cakejes! (Glutenvrij/Suikervrij/Exorfinevrij)


Er is alweer wat vers zomerfruit in de winkels, smakend naar warme zomerdagen en het lonkt om er iets mee te doen!

Ik bakte hele simpele suikervrije cakejes met heerlijke Hollandse aardbeien er bovenop; nog geen 10 minuutjes om te maken en maar 25 minuten in de oven.Ingrediënten: - 100 gram havermeel (= gemalen havervlokken of havermout, wil je glutenvrije cakejes bakken? Let er dan op dat je havervlokken gecertificeerd glutenvrij zijn) - 2 (biologische) eieren - 2 (biologische) bananen - +/- 5 druppels vanille-extract (suikervrij) - 4 eetlepels kokosrijstmelk (of een andere plantaardige melk) - handje (biologische) rozijnen


- 1 theelepel baking soda + scheutje citroensap - aardbeien (diepvries of gedroogd is ook een optie) Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rozijnen in een bakje met warm water en laat ze even wellen. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen, baking soda + citroen en de aardbeien, in een keukenmachine en mix 't tot een beslag. Giet de rozijnen af en meng deze door 't beslag. Pak een klein bakje en knijp wat sap uit een halve citroen, vermeng dit met 1 theelepel baking soda. Dit gaat schuimen! Roer dit als laatste door je beslag. Schep 't beslag in je vormpjes en leg de aardbeien in plakjes er bovenop. 25 min in de oven op 180 graden. Zo simpel, maar oooh zo lekker!


Tips:


- varieer gerust met ander fruit

- vries de cakejes in voor een gezonde snack voor mee naar school/werk (de structuur blijft identiek)

Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze Puregeneraties-webshop!

#fruit #cakejes #zomercakejes #glutenvrij #suikervrij #nosugar #kidsproof

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG